Aukstais gada periods, kā allaž, nāk ar slimību un vīrusu uzliesmojumiem. Lai gan dažiem gribētos domāt, ka pēdējo gadu izplatītākais vīruss, lielais bieds un sabiedrības šķēlējs Covid-19 vairs neeksistē, tas joprojām ne tikai ir, bet arī dominē pār citām vīrusu infekcijām. Vairāk par aktuālo saistībā ar Covid-19 un vīrusu sezonu noskaidrojām sarunā ar epidemiologu un Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktoru Juriju Perevoščikovu.

Eksperts atklāj, ka, kā jau tas ierasts rudens periodā, pieaug saslimšana ar elpceļu infekcijām, tai skaitā arī Covid-19. Arī slimnīcās pieaug hospitalizāciju skaits. 

"Vasarā tie bija vidēji 14 pacienti nedēļā, bet septembra sākumā – vidēji 27 pacienti, kuru pamata diagnoze ir Covid-19," norāda eksperts.

Lai gan dažiem gribētos ticēt, ka Covid-19 vīruss ir pazudis, tas joprojām ir ne tikai aktīvs, bet dažkārt arī letāls, it īpaši riska grupām. Iespējams, ka situācija varētu pasliktināties trīs būtisku faktoru dēļ.

Par šiem trim faktoriem un jaunākajiem Covid-19 paveidiem, tostarp variantu ar vairāk nekā 30 mutācijām, vairāk stāsta Perevoščikovs sarunā, kas notika 13. septembrī – viņa dzimšanas dienā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X