Aptuveni 30 cilvēki pie Saeimas piketē pret Stambulas konvenciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pikets pret Latvijas pievienošanos Stambulas Konvencijai 8. augustā pie Ministru kabineta.
Pikets pret Latvijas pievienošanos Stambulas Konvencijai 8. augustā pie Ministru kabineta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Parlamentā nepārstāvētās partijas "Suverēnā vara" rīkotajā piketā ceturtdien, 14. septembrī, pie Saeimas pret Latvijas pievienošanos Stambulas konvencijai piedalās aptuveni 30 cilvēki.

Protestētāji ieradušies ar Latvijas karogu, kā arī plakātiem, kurus vēstīts "Stop sociālā dzimuma integrēšanai skolās un bērnudārzos", "Nē Gendera ideoloģijai mūsu zemē!" un citiem vēstījumiem. Uz viena plakāta minēta ZZS, kur tās simbols - vārpa - attēlota varavīksnes krāsā.

Sapulces dalībnieki pulcējušies daļēji izklaidus, lielākam skaitam esot tuvāk Saeimas namam, bet daži citi neaudz attālāk sanākuši mazos pulciņos.

Kā ziņots, Saeimas deputāti šodien lems par 12 973 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai nodošanu vērtēšanai komisijās.

"Suverēnā vara" aicina politiķus atteikties no Stambulas konvencijas ratifikācijas, "respektējot kolektīvā iesniegumā izteikto gribu un kopējo sabiedrības nostāju".

"Suverēnās varas" priekšsēdētāja, bijusī Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko klāsta, ka lielu satraukumu radījuši arī Valsts izglītības satura centrs metodiskie materiāli par bērnu seksualitāti, kas esot "radušies Stambulas konvencijas iespaidā", attiecīgi - ja Latvija tai pievienosies, Latvijas izglītības sistēmā būšot sagaidāmi "vēl citi pārsteigumi".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu