Farmācijas jomā strādājošam indietim piešķirta Latvijas pilsonība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 14. septembrī piešķīrusi Latvijas pilsonību farmācijas jomā strādājošam Indijas pilsonim Kananam Višvanatam.

Višvanatu atzina par Latvijas pilsoni, saglabājot arī Indijas pilsonību.

Višvanats ir dzimis 1975.gadā Indijā. Kā klāstīts lēmumprojekta anotācijā, kopš 1998.gada Višvanats darbojoties farmācijas nozarē, vadot un attīstot farmācijas uzņēmumus, kuri ražo farmācijas starpproduktus. Kopš 2019.gada viņš ar ģimeni uzturas Latvijā un šeit esot izveidojis "vairākus farmācijas nozares uzņēmumus".

Višvanata darbība Latvijā saistīta ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA). Viņš ir LZA goda mecenāts, atbalsta akadēmijā notiekošo Starptautisko Ekonomikas forumu un citus pasākumus. Višvanats atbalstot Izcilības un atvērto inovāciju centra izveidi uz LZA bāzes zinātnieku piesaistīšanai un noturēšanai Latvijā, zinātnes inovāciju attīstībai un komercializācijai. Višvanats ar Latvijas zinātniekiem iesaistoties kopīgos inovatīvos pētniecības projektos, "sniedzot nozīmīgu ieguldījumu Latvijas zinātnei un tautsaimniecībai, piemēram, saules un citu atjaunojamās enerģijas avotu attīstībā". Višvanats intelektuāli un finansiāli atbalstot sociālo uzņēmējdarbību Latvijā, investējot senioru veselības aprūpes centru attīstībā Latvijā, apgalvots anotācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu