Avots: Čečenijas vietvaldis Kadirovs atrodas komā (26)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs.
Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs. Foto: MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL/EPA

Ukrainas militārā izlūkdienesta pārstāvis Andrijs Jusovs pavēstījis, ka Čečenijas vietvaldža Ramzana Kadirova veselības stāvoklis ir pasliktinājies un šobrīd viņš atrodas kristiskā stāvoklī, vēsta "NEXTA".

Kā norādījis Jusovs, informāciju ir apstiprinājuši dažādi avoti gan medicīnas, gan arī politiskajās aprindās.

"Te nav runa par traumām. Viņš ir slimojis jau ilgāku laiku, mēs runājam par sistēmiskām veselības problēmām," rezumē Jusovs.

Kadirovs ir ārstējies Berlīnē un baumas par viņa veselības stāvokļa pasliktināšanos izskan kopš gada sākuma.

TVNET jau vēstīja, ka jūlijā Kadirovs publicēja video, kurā redzams kopā ar savu brālēnu, Krievijas Valsts Domes deputātu Adamu Delihmanovu. Pirms tam sociālajos tīklos izplatījās baumas, ka Kadirovs esot smagi slims, savukārt Delihmanovs - smagi ievainots vai miris. Par to vēstīja Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Ukrainas Drošības dienests pagājušā gada septembrī Kadirovu iekļāva meklēto personu sarakstā. Viņš tiek meklēts saskaņā ar Ukrainas Kriminālkodeksa 110.panta 3.daļu (uzbrukums Ukrainas teritoriālajai integritātei un neaizskaramībai, kas izraisījis cilvēku nāvi vai citas smagas sekas) un 437.panta 2.daļu (agresijas kara plānošana, gatavošana, izvēršana un veikšana).

Saskaņā ar šiem pantiem Kadirovam draud brīvības atņemšana no desmit gadiem līdz mūža ieslodzījumam.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu