AS Saeimas sekretāra amatam plāno virzīt Smiltēnu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) Saeimas sekretāra amatam parlamenta Prezidijā plāno virzīt pašreizējo Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Sagaidāms, ka līdz ar jaunas valdošās koalīcijas izveidi Smiltēns rīt zaudēs Saeimas priekšsēdētāja amatu. Šo posteni plānots uzticēt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķim Gunāram Kūtrim, kurš gan pēdējās dienās izpelnījies pamatīgu kritiku.

AS plānojot saglabāt Smiltēnam vietu prezidijā, lai viņam esot iespēja turpināt "iesāktos uzlabojumus Saeimas administrācijā". Reizē AS pārstāvji rēķinoties, ka opozīcijā ir mazākas iespējas kādu ieceru īstenošanai.

Pašlaik Saeimas priekšsēdētājs ir Smiltēns, Saeimas priekšsēdētāja biedri - Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) un Jānis Grasbergs (NA), Saeimas sekretārs - Armands Krauze (ZZS), bet sekretāra biedre - Antoņina Ņenaševa (P).

Sagaidāms, ka līdz ar koalīcijas izmaiņām partiju pārstāvība Prezidijā nemainīsies, bet mainīsies amatu sadalījums - Saeimas priekšsēdētāja vieta tiks atvēlēta ZZS, kas amatam plānojusi virzīt Kūtri, Ņenaševa kļūs par priekšsēdētāja biedri un šādu amatu saglabās arī Kalniņa-Lukaševica, Grasbergs varētu kļūt par Saeimas sekretāra biedru, bet Saeimas sekretāra amats tiks AS. Krauze ir kļuvis par zemkopības ministru un Saeimu vismaz uz laiku pametīs.

Balsojums par izmaiņām prezidijā plānots trešdien.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu