Noskaties Šolcs: Putins varētu izbeigt karu ar vienu rīkojumu (27)

TVNET/Deutsche Welle
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters/Scanpix

Vācijas kanclers Olafs Šolcs savā runā ANO Ģenerālajā asamblejā brīdināja pārējo pasauli neķerties pie "viltus risinājumiem", mēģinot panākt mieru Ukrainā.

"Miers bez brīvības - tā ir apspiešana. Miers bez taisnīguma - tā ir diktatūra," uzsvēra Šolcs. "Maskavai tas beidzot ir jāsaprot."

Šolcs aicināja Krievijas vadoni Vladimiru Putinu izbeigt karu.

Ukraiņi "cīnās par savu dzīvi un brīvību, par savas valsts neatkarību un teritoriālo nedalāmību, par to principu saglabāšanu, kam mēs visi esam piekrituši, parakstot ANO statūtus", sacīja Šolcs.

"Krievijas prezidents ir tas cilvēks, kurš jebkurā brīdī var izbeigt [karu] ar vienu rīkojumu," uzsvēra Šolcs.

Šolcs arī pauda atbalstu ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša izteikumiem par nepieciešamību reformēt ANO Drošības padomi.

Pēc Padomju Savienības sabrukuma Krievija pārmantoja ANO Drošības padomes pastāvīgās dalībvalsts statusu, un tādējādi tā ir viena no ietekmīgākajām valstīm globālā miera un drošības jautājumos, lai gan pati ir agresorvalsts.

Šolcs norādīja, ka ANO "jāatspoguļo realitātē pastāvošo multipolāro pasauli", taču tagad tas tā neesot. "Un visspilgtāk tas izpaužas ANO Drošības padomes sastāvā," viņš teica.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu