Starptautiskajā dienā bez auto 1000 "Bolt" skrejriteņi būs pieejami bez maksas (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Starptautisko dienu bez auto, kas ik gadu norisinās 22. septembrī Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros, skrejriteņu operators "Bolt" saviem klientiem 14 Latvijas pilsētās nodrošinās iespēju pārvietoties ar konkrētiem skrejriteņiem bez maksas. Šīs iniciatīvas mērķis ir aktualizēt mikromobilitātes iespējas pilsētvidē un aicināt iedzīvotājus izvēlēties ilgtspējīgākus ikdienas pārvietošanās veidus.

Rītdien ar konkrētiem "Bolt" skrejriteņiem varēs pārvietoties bez rezervācijas un brauciena maksas. To, vai par skrejriteņa izmantošanu jāmaksā, lietotāji varēs uzzināt, noskenējot skrejriteņa QR kodu pirms brauciena sākšanas. Kopumā visās Latvijas pilsētās, kurās pieejami "Bolt" mikromobilitātes pakalpojumi, tiks nodrošināti 1000 skrejriteņi ar bezmaksas braucienu iespēju, no tiem 600 atradīsies Rīgā. Lietotāji ar vienu konkrētu skrejriteni bez maksas varēs pārvietoties līdz divām stundām, taču pastāv iespēja par brīvu izmantot vairākus skrejriteņus.

Valts Marga, "Bolt" skrejriteņu operāciju speciālists Latvijā: "Šogad, 22. septembrī, esam nolēmuši "Bolt" lietotājiem sniegt iespēju ar konkrētiem skrejriteņiem pārvietoties bez maksas, tādējādi aicinot personīgā auto vietā izvēlēties videi draudzīgāku transportu un kopā pilsētvidi padarīt brīvāku no automašīnām un patīkamāku cilvēkiem.

Kā liecina statistikas dati, "Bolt" koplietošanas skrejriteņu, kas uzlādēti ar atjaunīgo enerģiju, izmantošana spēj samazināt CO2 emisijas par vairāk nekā 62 tonnām gadā.

Eiropas mobilitātes nedēļas un Starptautiskās dienas bez auto ietvaros vēlamies ne tikai aktualizēt alternatīvu pārvietošanās veidu, tostarp koplietošanas transportlīdzekļu sniegtās iespējas, bet arī nepieciešamību pēc risinājumiem lielā automašīnu skaita samazināšanai pilsētvidē, piemēram, platāku ietvju veidošanu un automašīnu stāvvietu skaita samazināšanu, tās atvēlot velosipēdiem un skrejriteņiem."

"Rīgas domes prioritāte ir veidot sakārtotu, iedzīvotājiem drošu un ērtu pilsētu, kur satiksmē cieņpilni līdzās pastāv visi satiksmes dalībnieki – kā kājāmgājēji, tā auto, sabiedriskais transports un visa veida mikromobilitātes rīki. Ļoti novērtēju mikromobilitātes un kopbraukšanas pakalpojumu sniedzēju izpratnes pilno sadarbību ar Rīgas pašvaldību, sākot ieviest jauninājumus šajā satiksmes segmentā. Kopā esam pilsētā sākuši ierīkot skrejriteņu novietnes, kā arī drošības nolūkos vietās, kur ir intensīva gājēju pārvietošanās, ir vienošanās samazināt braukšanas ātrumu. Tie ir vajadzīgi lēmumi, kas ved uz paradumu maiņu kopīgam mērķim – lai cilvēki varētu izvēlēties sev ikdienas gaitām piemērotāko satiksmes transporta līdzekli, kas aktīvā pilsētā visbiežāk ir tieši mikromobilitātes rīki," pauž Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

Eiropas mobilitātes nedēļa ir viena no Eiropas Komisijas īstenotajām iniciatīvām, kuras galvenais mērķis ir aktualizēt ilgtspējīgas mobilitātes iespējas pilsētās. Tās ietvaros tiek veicināta iedzīvotāju izpratne par sabiedriskā transporta, kopbraukšanas transportlīdzekļu un citu videi draudzīgu transporta risinājumu lomu kopējā mobilitātes tīklā un sabiedrības ikdienā.

Latvijā "Bolt" skrejriteņi sezonāli ir pieejami 14 Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā, Ikšķilē, Tukumā, Jēkabpilī, Cēsīs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu