Foto Ogres pašvaldība aptaujā iedzīvotājus par elektroskrejriteņu izmantošanas nosacījumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Ogres novada pašvaldība līdz 6.oktobrim rīko aptauju iedzīvotājiem par elektroskrejriteņu izmantošanas nosacījumiem novada teritorijā, informēja pašvaldībā.

Ogres novada pašvaldība regulāri saņem iedzīvotāju sūdzības par bezatbildīgu elektroskrejriteņu izmantošanu pilsētu teritorijās, kā rezultātā notiek negadījumi, tiek traucēta gājēju un velobraucēju pārvietošanās, tāpat tie tiek atstāti ielu un ceļu krustojumos, zaļajā zonā, iemesti grāvjos un ūdenstilpēs. Šādas situācijas galvenie iemesli ir elektroskrejriteņu izmantošanas noteikumu trūkums, neatbilstoša infrastruktūra un ierobežota uzlādes staciju pieejamība.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likumā veiktajiem grozījumiem pašvaldība ir tiesīga noteikt koplietošanas transportlīdzekļu, tajā skaitā elektroskrejriteņu, izmantošanas noteikumus, ātruma ierobežojuma zonas, novietošanas aizlieguma zonas, izvērtējot to sabiedrisko nepieciešamību un atbilstību drošības kritērijiem.

Lai novērstu tirgus dalībnieku diskrimināciju, radot atšķirīgus konkurences apstākļus un darbības, Konkurences padome iesaka veikt potenciālās elektrisko skrejriteņu izmantošanas kārtības ietekmes, tajā skaitā uz konkurenci un uzņēmējdarbības vidi, izvērtējumu. Attiecīgi - jebkuram ierobežojuma ir jābūt samērīgam - ir jāizvērtē saprātīgs līdzsvars starp elektroskrejriteņu nomas pakalpojuma sniedzēju pamattiesību ierobežojumu un tām sabiedrības interesēm, kuru dēļ ierobežojums ir radīts.

Lai veiktu nepieciešamo izvērtējumu, Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko pārvadājumu un transporta infrastruktūras jautājumu komiteja vakar pieņēma lēmumu veikt aptauju Ogres novada pašvaldības iedzīvotāju viedokļa noskaidrošanai par nepieciešamajiem elektroskrejriteņu izmantošanas noteikumiem, ātruma ierobežojuma zonām un novietošanas aizlieguma zonām Ogres novadā.

Piedalīties aptaujā var, aizpildot anketu elektroniski vai papīra formātā Ogres novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā un valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros Ikšķilē, Ķegumā, Lielvārdē, Birzgalē, Rembatē, Tīnūžos un Ogres novada pagastu pārvaldēs.

Foto: Vecrīgā norisinās akcija - ķiveru parāde un izstādes “Parādi savu varoni!” atklāšana

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu