Vācijas konservatīvie mudina ierobežot imigrāciju

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
CSU grupas priekšsēdis Aleksandrs Dobrints
CSU grupas priekšsēdis Aleksandrs Dobrints Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Opozīcijā esošie Vācijas konservatīvie piektdien aicinājuši valdību krasi samazināt valstī uzņemamo patvēruma meklētāju skaitu.

Kristīgie demokrāti (CDU) un viņu Bavārijas māsaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU) - iesnieguši Bundestāgā priekšlikumus, kas "ievērojami samazinās nelegālo imigrāciju, atvieglojot federālās, zemju un vietējo valdību nastu".

"Mēs piedāvājam risināt šo problēmu kopīgi, jo pretējā gadījumā tā var pāraugt lielā sociālā konfliktā,"

uzrunājot Bundestāga deputātus, norādīja CSU grupas priekšsēdis Aleksandrs Dobrints.

Viņš atgādināja, ka patvēruma meklētāju skaits pieaug, municipalitātes ir pārslogotas, bet gatavība pieņemt imigrantus mazinās.

Dobrints pavēstīja, ka

CDU/CSU priekšlikumi paredz paplašināt tā dēvēto drošo izcelsmes valstu sarakstu, iekļaujot tajā Gruziju, Moldovu, Indiju, Tunisiju, Maroku un Alžīriju, kas ļautu paātrināt patvēruma pieprasījumu izskatīšanas procedūru un atvieglotu atraidīto nelegālo imigrantu izraidīšanu.

Viņš uzsvēra, ka Vācijai jāpaātrina atraidīto patvēruma meklētāju deportācija, kā arī jāatjauno robežkontrole uz robežās ar Poliju, Čehiju un Šveici, lai neļaut nelegālajiem imigrantiem iekļūt Vācijā no Dienvideiropas.

Dobrints šos priekšlikumus pasniedza kā atbildi uz kanclera Olafa Šolca aicinājumu CDU/CSU pievienoties "Vācijas paktam", lai modernizētu valsts tautsaimniecību un uzlabotu birokrātijas darbu.

Dobrints apsūdzēja iekšlietu ministri Nensiju Fēzeri, kas, tāpat kā Šolcs, pārstāv sociāldemokrātus (SPD), nepieciešamo imigrācijas sistēmas reformu bloķēšanā Eiropas Savienības (ES) līmenī.

Fēzere noraidīja šo kritiku, norādot uz sadarbību ar Čehijas un Polijas robežsargiem, kas apliecinot, ka "mūsu pasākumi darbojas - mēs kontrolējam un regulējam migrāciju".

Viņa arī apgalvoja, ka neesot vieglu risinājumu, un apsūdzēja CDU/CSU mēģinājumos izmantot debates par imigrāciju politiskos nolūkos.

Viņa uzstāja, ka 200 000 cilvēku lielas ikgadējas kvotas ieviešana, ierobežojot uzņemamo patvēruma meklētāju skaitu, esot tikai populisms, kas stiprināšot galēji labējos.

"Izbeidziet vest maldinošo politisko kampaņu uz to cilvēku rēķina, kurus apdraud karš un terors," izteicās ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu