Šlesers grib atjaunot uzturēšanās atļauju tirgošanu un piesaistīt Latvijai 10 tūkstošus “ne pārāk turīgu miljonāru” (52)

rus.tvnet.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Ainārs Šlesers
Ainārs Šlesers Foto: TVNET kolāža

Saeimas deputāts, partijas “Latvija pirmajā vietā” līderis Ainārs Šlesers RUS TVNET raidījumā “Kas tev maksā?” iepazīstinājis ar vienu no savām idejām, kuru mērķis esot palīdzēt Latvijas ekonomikai.

“Šobrīd mana pozīcija ir tāda – darīšu visu, lai mūsu partija nākamajā parlamentā iegūtu vismaz 30 vietas. Vai jūs zināt, ko es teikšu vēlētājiem? Es teikšu, ka jums ir divi varianti - vecais un Šlesers, kurš ir gatavs vadīt valdību, lūk, rīcības plāns, esmu gatavs 100 dienu laikā reformēt valsti,” apliecināja Šlesers.

Jāpiebilst, ka pēdējās Saeimas vēlēšanās, kas notika tikai pirms gada, “Latvija pirmajā vietā” saņēma 6,24% balsu un deviņas vietas parlamentā. “Jaunā Vienotība” ieguva trīs reizes vairāk balsu - 18,97% - un 26 vietas parlamentā.

Iepriekšējo reizi 30 deputātu vietas parlamentā ieguva “Saskaņas centrs” (31 vieta). 11.Seimas vēlēšanās partiju atbalstīja 28,36% vēlētāju.

Pēc jaunākajiem SKDS datiem, par partiju “Latvija pirmajā vietā” būtu gatavi balsot 11,9% no tiem, kas piedalītos vēlēšanās - mazāk nekā par “Jauno Vienotību”, “Progresīvajiem” un Zaļo un zemnieku savienību.

SKDS mērītie partiju reitingi augustā
SKDS mērītie partiju reitingi augustā Foto: lsm.lv

Pēc deputāta domām, ekonomiskās izmaiņas jāievieš ātri. Vienlaikus viņš joprojām plāno sākt parakstu vākšanu par Saeima atlaišanu 1.novembrī, jo “ir jāmotivē valdība”.

Parakstu vākšanu par varēs rosināt tikai 1.novembrī, pēc tam Latvijas pilsoņiem būs gads laika, lai nodotu savu parakstu. Ja tiks savākts nepieciešamais parakstu skaits (10% no Latvijas pilsoņiem vecumā virs 18 gadiem - aptuveni 154 tūkstoši parakstu), tad tiks organizēts referendums, un tikai pēc tā, ja pilsoņi tā lems, notiks atkārtotas vēlēšanas.

Tādējādi, ja valdība mainīsies, tas būs tikai 2025. gada sākumā. 14. Saeimas vēlēšanu izmaksas tiek lēstas aptuveni 7,5 miljonu eiro apmērā. Tiek pieļauts, ka potenciālās atkārtotās Saeimas vēlēšanas varētu izmaksāt aptuveni tikpat.

Šlesers apgalvo, ka viņam ir 50 punktu programma Latvijas ekonomikas attīstībai. RUS TVNET ēterā viņš dalījās ar vienu no šiem punktiem kā piemēru.

“Šodien viss iet uz to, ka, ja nekas nemainīsies, valstī ieradīsies daudzi bēgļi, kuri tagad dodas uz Eiropas dienvidiem. Ierosinu piesaistīt bagātos cilvēkus, kuri investēs nekustamajā īpašumā, ekonomikā, veidos biznesu un dzīvos šeit.”

Šlesers uzskata, ka ne tiem pašiem bagātākajiem cilvēkiem Latvija ir izdevīgāka nekā Lielbritānija vai Francija.

“Es runāju par ne pārāk turīgiem miljonāriem, viņiem ir pāris miljoni, viņi nevar nopirkt īpašumu un dzīvot Londonā. Jā, tie būs, kā saka, vidusšķiras miljonāri. Šie cilvēki nevar atļauties dzīvot Londonā. Un tāpēc ir liela daļa cilvēku, kuri brauks uz šejieni, jo te ir lētāk. Plus vēl dzīves kvalitāte. Mēs esam mazapdzīvota valsts, mūsu daba ir super, mums ir ezeri, upes, mums ir jūra un tā tālāk.”

Šlesers ir pārliecināts, ka, mainot uzturēšanās atļauju izsniegšanas programmu un pārdodot pastāvīgās uzturēšanās atļaujas Latvijā par 500 tūkstošiem eiro, tas valstij piesaistīs 10 tūkstošus miljonāru un viņu ģimenes.

Pilnu raidījuma ierakstu varat noskatīties šeit

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu