Rasima: Ētikas pārkāpumiem bāriņtiesās vispār nevajadzētu notikt (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāte, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāre Leila Rasima
Saeimas deputāte, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāre Leila Rasima Foto: Edijs Pālens/LETA

Bāriņtiesas lemj par mūsu bērnu labklājību, tāpēc skaidra un viegli pieejama ētikas pārkāpumu izskatīšanas procedūra ir pirmais solis, lai celtu uzticību bāriņtiesām sabiedrībā, pirmdien teica Saeimas deputāte, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāre Leila Rasima (P), parlamentā atklājot diskusiju par ētikas pārkāpumiem un to novēršanu Latvijas bāriņtiesās.

Viņa atzina, ka bāriņtiesu darbinieki strādā ļoti sarežģītos apstākļos, ar nepietiekamiem resursiem un ir saskarsmē ar sabiedrības ievainojamākajiem cilvēkiem, kuru vidū uzticība valsts institūcijām bieži vien jau tā ir zema.

"Mūsu visu kopīgais uzdevums ir šo situāciju mainīt," akcentēja deputāte, uzsverot, ka ētikas pārkāpumiem bāriņtiesās vispār nevajadzētu notikt.

Diskusijā jomas profesionāļi runā par bāriņtiesu ētikas pamatprasībām, darbinieku ētikas pārkāpumiem, to izskatīšanu, šī brīža situāciju un izaicinājumiem, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Diskusijā piedalās Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesore Sanita Osipova, Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere, zvērināta advokāte Jeļena Averinska, kā arī Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes priekšsēdētāja un Jelgavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Solveiga Alksne. Diskusiju vada bijusī Saeimas deputāte Ieva Brante (AS).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu