Veidos apakškomisiju sabiedrisko mediju apvienošanas vērtēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa
Ministru prezidente Evika Siliņa Foto: Valsts kanceleja

Saeimā veidos apakškomisiju, lai vērtētu sabiedrisko mediju apvienošanas jautājumu, pirmdien, 25. septembrī, pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Vaicāta, vai šoreiz procesā aktīvi tiks iesaistīti arī sabiedrisko mediju darbinieki, Siliņa sacīja, ka apakškomisijai apspriešanā jāpieaicina visas iesaistītās puses.

Ministru prezidente arī atzīmēja, ka valsts ir atradusi papildu finansējumu mediju atbalstam.

Kā ziņots, iepriekš notikušajā sabiedrisko mediju jomas konferencē finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) sacīja, ka ir svarīgi saprast, kāds ir sabiedriskais labums no sabiedrisko mediju apvienošanas un finansējuma palielināšanas.

"Likumdevējs nevar noteikt konkrētus procentus kādai nozarei, jo tā mēs visu budžetu varam sadalīt - tik ir tam un tik tam. Es aicinu neiet šo neauglīgo ceļu. Tas jautājums ir par sabiedrisko labumu. Man ir svarīgi saprast, kur tas viss virzās," sacīja Ašeradens.

Viņš uzskata, ka pašlaik jau ir zināma perspektīva tuvākajiem trīs gadiem, kas ir piecu miljonu eiro pieaugums sabiedriskajiem medijiem katru gadu.

Deputāts Augusts Brigmanis (ZZS) konferencē atgādinājis, ka ir bijis Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas lēmums, kurā gan pozīcija, gan opozīcija vienbalsīgi vienojās par to, ka sabiedriskie mediji tiek apvienoti, un ka virzība ir - līdz 2025.gadam tikt galā ar finansējuma jautājumu.

Saeimas deputāte Linda Liepiņa (LPV) pauda pārliecību, ka sabiedrisko mediju finansējumam jābūt piesaistītam iekšzemes kopproduktam (IKP), jo citādi politiķi turpinās ietekmēt medijus un spriest par to - vai un kādus rādītājus mediji ir sasnieguši.

Ašeradens klātesošajiem tomēr nepiekrita, uzsverot, ka "0,12% no IKP nedod atbildi uz to, vai viss ir labi un vai mēs virzāmies pareizajā virzienā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu