Interneta žurnāla “Satori” redaktors, Latvijas Universitātes pētnieks un pasniedzējs Igors Gubenko nesen ar saviem izteikumiem nedaudz satricināja sociālos tīklus, un ne tikai. Vispirms viņš savu viedokli pauda sabiedrisko mediju jomas konferencē, bet vēlāk arī savos sociālajos tīklos.

“Skaidrs, ka kara noziegumus Ukrainā pastrādā galvenokārt "krievi". Taču šis vārds attiecas arī uz 1/4 Latvijas iedzīvotāju, kuriem ar karu nav sakara. Tāpēc frāze "krievi apšauda" ir tendencioza un sabiedrības saliedētībai kaitīga atkāpe no mediju precizitātes standartiem,” Gubenko rakstīja. Iepriekš konferencē viņš jau bija paudis, ka ir jānorāda konkrētais subjekts, kas to dara, piemēram, Krievijas karaspēks vai okupanti, nevis krievi kā etniskā grupa.

Protams, internetā nekavējoties parādījās komentāri, ka redaktoru jāatlaiž no “Satori” un universitātes, interneta žurnālam jāatņem finansējumu, kā arī Gubenko jādeportē no valsts. Noteikti esmu pret tik trakām idejām. Nē, no Latvijas nav jādeportē ikviens, kurš pateicis kaut ko stulbu. Ja tā notiktu, iedzīvotāju skaits mūsu valstī šobrīd būtu maksimums kāds tūkstotis.

Tomēr ir grūti nevērtēt izskanējušās frāzes. Varētu pat teikt, ka ir būtiski tās iztirzāt pēc iespējas sīkāk un detalizētāk, lai tiem, kas primāri uzskata sevi par krieviem, izskaidrotu, kas vispār notiek pasaulē un Latvijā. Un to, ka sarakstā “Tautas, par kuru jūtām mums jādomā visvairāk” krievi šobrīd ir ļoti tālu no topa augšgala.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X