Vācijā veiktas kratīšanas saistībā ar migrantu kontrabandu

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Vācijas federālā policija šorīt visā valstī veikusi kratīšanas saistībā ar nelegālo imigrantu kontrabandu un aizturējusi piecus cilvēkus, ziņo mediji.

Reidos piedalījās vairāk nekā 350 federālās policijas darbinieki, un galvenā uzmanība tika pievērsta pilsētām un pilsētiņām Vācijas ziemeļos un rietumos, kā arī Bavārijas dienvidos, ziņo aģentūra DPA.

Policija aizturēja piecus cilvēkus: viens vīrietis un divas sievietes tika aizturētas Lejassaksijā un viena sieviete un vīrietis tika aizturēti Ziemeļreinā-Vestfālenē. Visi aizturētie ir sīrieši no vienas ģimenes. Viņi paši ir patvēruma meklētāji, atklāja policija.

Pārmeklējot dzīvokļus un citas ēkas, policija atklāja vairākus sīriešus, kurus kontrabandisti, domājams, nelegāli ieveduši valstī, paziņoja policija.

Policija tur aizdomās šo kontrabandistu bandu kopumā par vairāk nekā 100 sīriešu ievešanu Vācijā. Šie cilvēki kontrabandistiem maksāja 3000 līdz 7000 dolāru katrs par nelegālu iekļūšanu Vācijā, uzskata policija.

Aizdomās turamie ir apsūdzēti par migrantu kontrabandu organizētā un komerciālā veidā, kā arī par naudas atmazgāšanu.

Policija veica reidus Lejassaksijā, Ziemeļreinā-Vestfālenē, Hesenē, Brēmenē un Bavārijā. Reidi tika veikti arī Frankfurtes lidostā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu