Ordeņa kapitulu vadīs bijušais NBS komandieris

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube
Atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube Foto: Ieva Leiniša/LETA

Edgara Rinkēviča Valsts prezidenta pilnvaru laikā par Ordeņa kapitula kancleru uzaicināts un iecelts Viestura ordeņa lielkrusta komandieris, valsts aizsardzības un patriotisma fonda "Namejs" valdes priekšsēdētājs, atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube, informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Rinkēvičs šovasar apstiprinājis jaunu Ordeņu kapitula sastāvu. Par tā locekli uzaicināts un iecelts Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, uzņēmuma "SAF Tehnika" valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs un Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, "Latvijas Radio 3" direktore, muzikoloģe Gunda Vaivode.

Tāpat Ordeņu kapitulā strādās Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieks, Viestura ordeņa lielkrusta komandieris, Atzinības krusta lielkrusta komandieris, atvaļināts brigādes ģenerālis Jānis Kažociņš, Viestura ordeņa komandieris, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, Atzinības krusta virsniece, Latvijas vēstniece Dānijā Inga Skujiņa, kā arī Atzinības krusta virsniece, žurnāla "Jurista Vārds" galvenā redaktore, juriste Dina Gailīte.

Saskaņā ar Valsts apbalvojumu likumā noteikto kārtību Ordeņu kapitula sastāvā ir Ordeņu kapitula kanclers, kurš apbalvots ar vismaz vienu no augstākajiem valsts apbalvojumiem, un seši Ordeņu kapitula locekļi - divi no apbalvotajiem ar Triju Zvaigžņu ordeni, divi no apbalvotajiem ar Viestura ordeni un divi no apbalvotajiem ar Atzinības krustu. Par Ordeņu kapitula kancleru un tā locekļiem var būt tikai Latvijas pilsoņi. Ordeņu kapitula kancleru un locekļus Valsts prezidents ieceļ uz savu pilnvaru laiku.

Ordeņu kapituls kā koleģiāla institūcija, kas izveidota un darbojas uz likuma pamata kopš 2004.gada 7.aprīļa, ievērojot Valsts apbalvojumu likumu un valsts apbalvojumu tradīcijas, pārzina valsts apbalvojumu lietas, izskata iesniegtos ierosinājumus par apbalvošanu ar valsts apbalvojumiem un citus Valsts apbalvojumu likumā ar valsts apbalvojumiem noteiktus jautājumus. Ordeņu kapitula sastāvā bez atlīdzības darbojas dažādu nozaru speciālisti un profesiju pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu