Kols noraida baumas par plāniem aiziet no Nacionālās apvienības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības politiķis, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols
Nacionālās apvienības politiķis, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās apvienības (NA) politiķis, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols runas par iespēju viņam pamest NA un pievienoties koalīcijai sauc par spekulāciju.

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" Kols norādīja, ka, visticamāk, ikviens ir izdarījis secinājumus par to, kas ir noticis vasarā, kā arī to, kāda ir jaunā koalīcija. NA palikšana opozīcijā, pēc viņa vārdiem, nozīmējot to, ka esošā opozīcija neliks komfortabli justies jaunajai koalīcijai. Viņš gan atzīst, ka jebkurai politiskajai partijai jābūt ambīcijai tikt valdībā, jo citādāk nevar īstenot vēlētājiem dotos solījumus.

Kols pievērsis uzmanību publiskajā vidē izskanējušajām runām, ka viņš varētu būt nākamais, kas pēc Igora Rajeva varētu pamest savu partiju, lai, saņemot kādu amatu, faktiski pievienotos koalīcijai.

"Es NA strādāju jau 10 gadus, kas nav mazs termiņš. Ambīcija tikai būt pozīcijā vai kādā amatā nav nav pašmērķis. Līdz ar to izskanējušās indikācijas ir tikai spekulācija.

Redzam, ka virsnieks nodod savu godu, bet zemessargs savu godu nenodos," solīja politiķis.

Kā ziņots, Rajevs kļūs par neatkarīgo deputātu un turpinās darboties kā Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs.

Argumentējot AS frakcijas pamešanu, parlamentārietis aģentūrai LETA teica, ka pēdējā laikā pārāk bieži palicis mazākumā un "cik tad tu ilgi vari būt mazākumā savā viedoklī", tāpēc kaut kādā veidā bijis nepieciešams reaģēt.

Kļūšana par neatkarīgo deputāti automātiski nenozīmējot, ka Rajevs tagad automātiski visos balsojumos atbalstīšot koalīciju un patlaban būtu uzskatāms par 54.balsi koalīcijai. "Nekad nesaki nekad. To es redzēšu, kā tālāk tas viss izskatīsies. Jebkurā gadījumā es balsošu, kā uzskatu par vajadzīgu. Tā koalīcijas prakse man ne ļoti īpaši patīk," uzsvēra Rajevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu