Norisināsies "Labo darbu nedēļa"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Nākamnedēļ, no 9. līdz 15. oktobrim, norisināsies labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" rīkotā akcija "Labo darbu nedēļa", informēja akcijas organizatoru komandas pārstāve Ilze Skuja.

Šobrīd "Labo darbu nedēļas" interaktīvajā kartē jau iezīmēti 34 plānotie darbi ar vairāk nekā 2700 dalībnieku iesaisti. Akcijas dalībnieki iecerējuši veikt dažādus labos darbus. Piemēram, Kalētu Mūzikas un māksla pamatskola no Kurzemes puses 13.oktobrī organizēs rudens tirdziņu, kurā būs loterija ar visām pilnām lozēm. Par loterijā iegūtiem līdzekļiem iegādāsies pledus, kurus dāvinās dzīvnieku patversmes "Liberta" iemītniekiem.

Tāpat Valmieras sākumskolas 4.d klases skolēni kopā ar klases audzinātāju visas nedēļas garumā dosies apciemot skolas pensionētos skolotājus un citus darbiniekus. Apsveiks pagājušajā Skolotāju dienā, aprunāsies, cerot padarīt senioru dienu jaukāku un krāsaināku.

Savukārt Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs "Zeimuļs" Rēzeknē aicina atbalstīt vecos cilvēkus Rēzeknes pensionāru sociālo pakalpojumu centrā: sarūpēt nelielas dāvaniņas, seniorus iepriecinot ar tēju, medu, saldumiem, suvenīriem un pašdarinātām kartiņām ar laba vēlējumiem.

"Palīdzēsim.lv" atgādina, ka "Labo darbu nedēļas" dziļākā būtība un jēga ir iesākt brīvprātības un labdarības procesus, lai labie darbi kļūtu par ikviena ikdienu, negaidot Ziemassvētkus vai "Labo darbu nedēļu".

Akcijas laikā darbojas interaktīva mājaslapa ar Latvijas karti, kur ikvienam dalībniekam ir iespēja atzīmēt savu plānoto vai/un paveikto labo darbu " Tajā arī ir iespēja ieskatīties un gūt iedvesmu savam labajam darbam no iepriekšējo gadu piemēriem.

Lai iedvesmotu viens otru un vairotu labo, kad labais darbs ir veikts, iedzīvotāji aicināti par to pastāstīt sociālajos tīklos ar tēmturi "#LaboDarbuNedela".

Savukārt, ja kādam ir nepieciešama palīdzība, iedzīvotāji aicināti rakstīt uz e-pastu "info@palidzesim.lv".

"Labo darbu nedēļa" ir laiks, kad iedzīvotājus aicina palīdzēt gan līdzcilvēkiem, gan dzīvniekiem, gan Latvijas dabai, gan sabiedrībai kopumā. Tā ir nedēļa, kad visa Latvijas sabiedrība tiek aicināta paveikt lielus vai mazus darbus, kas neprasa finansiālu ieguldījumu, tikai brīvo laiku un enerģiju. 2022.gadā akcijas aicinājumam atsaucās teju 16 000 cilvēku, paveicot vairāk nekā 300 labos darbus Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu