Jēkabpils novadā katrai skolai būs nepieciešams pedagogs, lai pārietu uz ES valodu apguvi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jēkabpils novada Izglītības pārvaldes ieskatā pārejai otrās svešvalodas apguvē uz ES valodu apguvi, katrā izglītības iestādē būs nepieciešams pedagogs, informēja Izglītības darba speciāliste Jolanta Kalniņa.

Jēkabpils novada izglītības iestādēs šajā mācību gadā skolēni apgūst angļu, vācu, franču, ķīniešu un krievu valodas. Pārejot uz ES valodu apguvi, problēmas varētu rasties pedagogu trūkuma dēļ, pauž Izglītības pārvaldē.

Jēkabpils novadā visās 13 vispārējās izglītības iestādēs kā otrās svešvaloda tiek mācīta krievu valoda, piecās paralēli krievu valodai kā otro svešvalodu piedāvā vācu valodu.

Ar šo mācību gadu kā svešvalodu vidusskolas kursā viena skola piedāvā ķīniešu valodu, viena - franču valodu un interešu izglītībā - arī norvēģu valodu.

Jautājumā par pāreju uz ES valodām un pedagogu nodrošinājumu precīzu, skaitļos balstītu atbildi pašvaldības Izglītības pārvalde sniegt nevarot, jo izglītības iestādes pašlaik darbojas ar iekšējiem resursiem, aicinot uz pārkvalifikāciju un mēģinot piesaistīt jaunus skolotājus.

Pašvaldība piedāvā atbalsta programmu jaunajiem pedagogiem - mācību maksas izdevumu apmaksu un stipendiju, pauda Kalniņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu