Helsinku lidostas stāvvietās pamesti miljonus eiro vērti auto ar Krievijas numurzīmēm (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Miika Koskela / Yle

Somijas galvaspilsētas Helsinku lidostas autostāvvietās redzamas teju 100 automašīnas ar Krievijas numura zīmēm, ziņo Somijas raidorganizācija "Yle".

Lidostu stāvvietās stāv miljonus eiro vērti luksusa automobiļi ar Krievijas numurzīmēm.

Iespējams, visvērtīgākais no tiem ir "Mercedes-Benz GLE 63s AMG". Somijā šāds jauns auto maksā vairāk nekā 300 000 eiro.

Stāvvietā var atrast arī "Porsche Cayenne GTS", kas maksā vairāk nekā 200 000 eiro, un BMW X7 M50d, kas ir tikai nedaudz lētāks. Ir arī vairāki "Land Rover" un "Lexus", kuru cena pārsniedz 100 000 eiro.

Spriežot pēc putekļu kārtas, daži no automobiļiem tur stāv jau ilgu laiku.

Uz kāda "Chevrolet" netīrā aizmugurējā loga ar lieliem burtiem angliski ir uzrakstīts "Ejiet prom!" un "Slava Ukrainai!" ("Go home" un "Slava Ukraini").

"Yle" žurnālisti sastapa Valēriju, kurš savu jauno "Audi A4 Allroad Quattro" ar Krievijas numurzīmi novietojis lidostas stāvvietā. Viņš tobrīd atbildēja uz sava franču telefona numura zvanu un teica, ka ceļo pa Eiropu. Valērijs norāda, ka gatavojas iegūt ES pilsonību.

Lai gan pašlaik Valērijs atrodas ES, viņš regulāri dodas uz Krieviju, lai apciemotu radiniekus. Viņš pauž nožēlu, ka vairs nevarēs šķērsot robežu ar savu automašīnu.

"Ir skumji, ka parastie iedzīvotāji tik ļoti cieš no konfliktiem starp ES un Krieviju," somu raidorganizācijai saka Valērijs.

Iepriekš vēstīts, ka Somijas varasiestādes septembra vidū nolēma aizliegt valstī iebraukt automašīnām ar Krievijas numurzīmēm. 

Izņēmums attiecas vienīgi uz Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem, kas pastāvīgi dzīvo Krievijā, un viņu ģimenes locekļiem.

Automobiļiem ar Krievijas numurzīmēm, kas jau atrodas Somijā, valsts būs jāpamet sešu mēnešu laikā - līdz 2024.gada 16.martam.

Kas notiks ar automašīnām, kas Somijā atradīsies pēc šī datuma, pagaidām netiek konkretizēts.

Eiropas Komisija 8.septembrī publicēja skaidrojumus par importu un preču ievešanu no Krievijas. Tajos teikts, ka ir aizliegts ievest personīgās automašīnas un personīgās mantas. Vēlāk Eiropas Komisija paziņoja, ka šim sarakstam ir konsultatīvs raksturs un ES valstīm individuāli jāizlemj, vai noteikt aizliegumus.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu