Zelenskis: Jebkura sankciju pauze paildzina Krievijas agresijas laiku (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: Presidential Office of Ukraine/picture alliance / SvenSimon-ThePresidentialOfficeU

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis runā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē norādījis, ka pauze pēc ES 11.sankciju kārtas ir ieilgusi un pašreizējo sankciju radītais spiediens uz Krieviju acīmredzami nav pietiekams.

Par to liecina, pirmkārt, pieaugošais Krievijas lidrobotu uzbrukumu un gaisa uzlidojumu skaits, sacīja Zelenskis.

Pēc prezidenta domām, ir nepieciešams kopīgi stingrāk vērsties pret jebkādām Krievijas sankciju apiešanas formām un shēmām. Ir jāpārtrauc jebkādas piegādes Krievijai, kas ļauj tai palielināt militāro ražošanu, uzsvēra Zelenskis.

"Tas ir ne tikai Ukrainas, bet arī visu to pasaules iedzīvotāju interesēs, kuri vēlas, lai šis karš ātri beigtos. Un es pateicos tiem no jums, kas jau tagad mums stipri palīdz pretoties sankciju apiešanai," sacīja Zelenskis.

"Ir arī jāpastiprina darbs pie jaunās ES sankciju paketes. Jebkura sankciju pauze paildzina Krievijas agresijas laiku, un pauze pēc 11.sankciju paketes jau ir pārāk ilga," norādīja Ukrainas prezidents.

"Acīmredzot ir nepieciešamas sankcijas pret Krievijas atomenerģijas nozari - gan par to, ko Krievija dara Zaporižjas atomelektrostacijā, gan kā drošības pasākums pret apšaubāmu Krievijas kodoltehnoloģiju izmantošanu. Apšaubāmu gan no drošības, gan politiskā viedokļa," sacīja Zelenskis. Viņš aicināja turpināt arī sankciju spiedienu uz citām Krievijas ekonomikas nozarēm.

Svarīgi ir arī paplašināt sankcijas pret Irānu, sevišķi pret iekārtu un ķīmisko vielu importu, paziņoja Zelenskis, piebilstot, ka "katrs Irānas bezpilota lidaparāts, kas uzbrūk Eiropas pilsētām Ukrainā, ir iemesls sankciju spiedienam."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu