Slovākija apsūdz Maskavu par iejaukšanos vēlēšanās; izsaukts Krievijas vēstniecības pārstāvis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: YURI KOCHETKOV

Slovākija pirmdien apsūdzējusi Maskavu par iejaukšanos sestdien notikušajās parlamenta vēlēšanās un izsaukusi protesta izteikšanai Krievijas vēstniecības pārstāvi.

"Šādas dezinformācijas apzinātu izplatīšanu mēs uzskatām par nepieļaujamu Krievijas Federācijas iejaukšanos Slovākijas Republikas vēlēšanu procesā," teikts Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, vēlēšanās uzvarēja bijušā premjerministra Roberta Fico vadītā kreisi populistiskā partija "Virziens - sociāldemokrātija" ("Smer-SD"), kas ieguva 23% balsu, tādējādi sakaujot kreisi liberālo partiju "Progresīvā Slovākija", par kuru balsoja tikai 18% vēlētāju.

Fico iestājas par militārās palīdzības pārtraukšanu Ukrainai un pieprasa atcelt pret Krieviju noteiktās sankcijas, kamēr "Progresīvā Slovākija" pauž stingru atbalstu Kijivai tās karā pret Krieviju un iestājas par Rietumu orientāciju.

Pirms vēlēšanām Krievijas ārējā izlūkdienesta vadītājs Sergejs Nariškins paziņoja, ka "Progresīvā Slovākija" esot ASV aģenti un ka Vašingtona esot "palielinājusi savu iejaukšanos Slovākijas iekšpolitiskajā situācijā".

Savukārt Bratislava pieprasījusi Maskavai pārtraukt izplatīt pret Slovākiju vērstu dezinformāciju.

"Ministrija izsaka stingru protestu pret Krievijas izlūkdienesta nepatiesajiem paziņojumiem, kas apšauba Slovākijas brīvo un demokrātisko vēlēšanu godīgumu," teikts paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu