Siliņa: Pilsonību nevarētu atņemt par kādu publiski pateiktu muļķību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Vienotība" valdes locekle, Ministru prezidente Evika Siliņa piedalās partijas "Vienotība" kongresā "Tālredzīgi Latvijas nākotnei"
Partijas "Vienotība" valdes locekle, Ministru prezidente Evika Siliņa piedalās partijas "Vienotība" kongresā "Tālredzīgi Latvijas nākotnei" Foto: Evija Trifanova / LETA

"Jaunās vienotības" (JV) rosinātā pilsonības atņemšana cilvēkiem par nelojalitāti pret Latvijas valsti, nav saistāma ar preses brīvības ierobežošanu, otrdien, 3. oktobrī, pēc valdības sēdes medijiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa skaidroja, ka pilsonību nevarētu atņemt par kādu publiski pateiktu muļķību. Tā varētu būt saistāma un pamatojama tikai ar kriminālnoziegumu vai kādu citu pārkāpumu. Attiecīgi pilsonības atņemšana būtu sekundārā lieta.

"Es saprotu, ka presi tas dara uzmanīgu - ka preses brīvība varētu būt ierobežota. Nē, tas tā nav domāts," sacīja Siliņa.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka par šo JV ierosinājumu vēl būs padziļinātas diskusijas ar koalīcijas partneriem.

Jau ziņots, ka Siliņas pārstāvētā JV ir sagatavojusi grozījumus Pilsonības likumā, kas ļautu atņemt Latvijas pilsonību bijušās PSRS pilsoņiem, kuri pārkāpuši naturalizācijas jeb Latvijas pilsonības iegūšanas laikā doto solījumu un rīkojušies pret Satversmē nostiprināto demokrātisko valsts iekārtu.

Vaicāta sīkāk par šāda piedāvājuma mērķi, premjerministre žurnālistiem skaidroja, ka tādiem cilvēkiem, kuri ir vērsušies pret Latviju, pret savu valsti, ir jāatbild likuma priekšā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu