Policija izbeidz lietu pret Kadirova dēlu par ieslodzītā piekaušanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs Kremlī tiekas ar Putinu
Čečenijas vietvaldis Ramzans Kadirovs Kremlī tiekas ar Putinu Foto: Ekrānuzņēmums no video

Policija Groznijā izbeigusi lietu pret Čečenijas līdera Ramzana Kadirova dēlu par ieslodzītā piekaušanu.

Čečenijas prokremliskais līderis septembrī platformā "Telegram" publicēja video, kurā redzams, kā viņa 15 gadus vecais dēls Adams ar dūrēm sit un spārda ieslodzījumā Čečenijā turēto Ņikitu Žuraveļu, kas ir apsūdzēts par Korāna dedzināšanu. Kadirovs norādīja, ka lepojas ar savu dēlu.

19 gadus vecais Žuraveļs maijā tika aizturēts par Korāna dedzināšanu Volgogradā un vēlāk pārvests uz ieslodzījuma vietu Čečenijā.

Policija Groznijā izbeidza lietu pret Adamu Kadirovu pamatojoties uz to, ka viņš vēl ir nepilngadīgs, ziņoja "Telegram" kanāls "Baza".

Saskaņā ar Krievijas krimināllikumu vecāki ir atbildīgi par savu bērnu darbībām, tomēr nav ziņu, ka Čečenijas varasiestādes būtu sākušas izmeklēšanu pret Ramzanu Kadirovu.

Video, kurā viņa dēls sit ieslodzījumā turētu cilvēku, izsauca spēcīgu reakciju Krievijā, ne tikai no cilvēktiesību aktīvistu puses, bet arī labējiem nacionālistiem un izskanēja aicinājumi saukt Kadirovu pie atbildības. Tomēr pagājušajā nedēļā Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzņēma Kadirovu Kremlī un slavēja viņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu