Kadirova dēlam piešķirts Čečenijas Republikas varoņa tituls (10)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Kadirova dēlam piešķirts Čečenijas Republikas varoņa tituls
Kadirova dēlam piešķirts Čečenijas Republikas varoņa tituls Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter"/@RFERL

Čečenijas prezidenta Ramzana Kadirova 15 gadus vecajam dēlam Adamam Kadirovam piešķirts Čečenijas Republikas varoņa tituls, paziņojis Valsts domes deputāts Adams Delimhanovs.

Kadiroviem pietuvinātais Delimhanovs nosauca Adamu Kadirovu par "ārkārtīgi zinoša, izglītota un mērķtiecīga jaunieša piemēru" un atzīmēja viņa sportiskos panākumus jauktajās cīņas mākslās.

Čečenijas prokremliskais līderis septembrī platformā "Telegram" publicēja video, kurā redzams, kā viņa 15 gadus vecais dēls ar dūrēm sit un spārda ieslodzījumā Čečenijā turēto Ņikitu Žuraveļu, kas ir apsūdzēts par Korāna dedzināšanu. Kadirovs norādīja, ka lepojas ar savu dēlu.

19 gadus vecais Žuraveļs maijā tika aizturēts par Korāna dedzināšanu Volgogradā un vēlāk pārvests uz ieslodzījuma vietu Čečenijā.

Policija Groznijā izbeigusi lietu pret Adamu Kadirovu pamatojoties uz to, ka viņš vēl ir nepilngadīgs.

"Čečenijas Republikas varonis" ir Čečenijas augstākais apbalvojums. Dekrētus par tā piešķiršanu paraksta republikas vadītājs, tādējādi Ramzans Kadirovs pats piešķīra varoņa titulu savam nepilngadīgajam dēlam. Pirmais Čečenijas varoņa titula ieguvējs bija pats Ramzans Kadirovs, kurš parakstīja dekrētu par tā piešķiršanu sev.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu