Saistībā ar vētras radītiem postījumiem VUGD saņēmis 218 izsaukumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz plkst.17 saņēmis 218 izsaukumus, kas saistīti ar vētras radītiem postījumiem, informē VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Visvairāk jeb 138 izsaukumi saņemti tieši Rīgā un Pierīgas novados. Savukārt Vidzemē saņemti 39 izsaukumi, Latgalē - 18, Kurzemē - 12, Zemgalē - 11.

Dāme-Birziņa skaidro, ka pārsvarā visos gadījumos bijis nepieciešams sazāģēt nolūzušus kokus. Lielākoties koki lūzuši uz ceļa braucamajām daļām vai ietvēm, 22 gadījumos koki nolūzuši uz vieglajām automašīnām, bet vēl sešos gadījumos koki nolūzuši uz dzīvojamām ēkām.

VUGD pārstāve atzīmē, ka ugunsdzēsēju glābēju reaģēšana uz izsaukumiem notiek, izvērtējot iespējamo bīstamību un apdraudējumu iedzīvotājiem, kā arī izsaukumu saņemšanas secībā. Vēja un negaisa vissmagāk skartajās vietās, lai likvidētu spēcīgā vēja radītās sekas, tiek iesaistīti VUGD papildspēki no apkārtējiem novadiem, kā arī ugunsdzēsēji glābēji, kas atradās no dienesta pienākumu izpildes brīvajā laikā.

VUGD pārstāve atzīmē, ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

TVNET jau rakstīja, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs piektdien, 6.oktobrī, vēja dēļ izplatīja oranžo brīdinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu