Foto Vētras postījumu dēļ cilvēkus aicina neapmeklēt Rīgas parkus un Mežaparku (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Vētras postījumu dēļ iedzīvotāji aicināti šobrīd neapmeklēt Rīgas parkus un Mežaparku, tajā skaitā arī bērnu rotaļu laukumus, informēja SIA "Rīgas Meži" pārstāve Ieva Bērziņa.

Viņa norādīja, ka vētras postījumi Rīgā ir ievērojami. SIA “Rīgas meži” apsaimniekotajos dārzos un parkos, kā arī Mežaparkā ir gāzti vairāki desmiti koki un lauzti to zari.

Kopš rīta agruma uzņēmums uzsācis atbrīvot parku celiņus un citas teritorijas no kritušajiem kokiem.

Foto: Vētra nodarījusi pamatīgu postažu iecienītajā Vērmanes dārzā

Dārzu un parku darbinieki lūdz iedzīvotājus šobrīd neapmeklēt parkus un Mežaparku, tajā skaitā arī bērnu rotaļu laukumus. Teritorijās aktīvi norisinās sakopšanas darbi, turklāt, iespējams, ka vairāki koki un to zari ir aizlauzti un tādēļ bīstami kā iedzīvotājiem, tā viņu īpašumiem.

Pilnīgi visus postījumus plānots apzināt nākamās nedēļas sākumā.

Rīgas dome sociālajos tīklos informē, ka īpaši būtiski vētras postījumi ir Lielajos kapos, kur ir ļoti daudz vēja nolauztu un aizlauztu koki, kā arī to zari. Šobrīd ieejas teritorijā ir norobežotas ar lentām.

Drošības nolūkos iedzīvotāji aicināti ievērot ierobežojumus un neapmeklēt Lielos kapus.

Rīgas dome sociālajos tīklos informē, ka īpaši būtiski vētras postījumi ir Lielajos kapos, kur ir ļoti daudz vēja nolauztu un aizlauztu koki, kā arī to zari. Šobrīd ieejas teritorijā ir norobežotas ar lentām. Drošības nolūkos iedzīvotāji aicināti ievērot ierobežojumus un neapmeklēt Lielos kapus.

Kā ziņots, svētdiena būs mākoņaina un lietaina, kā arī saglabāsies vētrains laiks.

Foto: Vētras postījumi Viesturdārzā

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka lietus gaidāms galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, bet vietām Kurzemē tas var būt stiprs un to var pavadīt atsevišķas zibens izlādes.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš daudzviet brāzmās sasniegs 18-23 metriem sekundē, bet piekrastes rajonos 25-30 metriem sekundē. Gaisa temperatūra gaidāma no +3…+8 grādiem iekšzemē, līdz +9…+11 grādiem piekrastes rajonos.

Vētras postījumus fiksējusi arī TVNET lasītāja Alise Ozoliņa. Pateicamies par iesūtītajām fotogrāfijām!

Vēl kāds TVNET lasītājs, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti, iesūtījis foto ar vētrā cietušu automašīnu Āgenskalnā. Foto uzņemts sestdien.

Foto: TVNET aculiecinieks

Savukārt Rīgā, Buļļos, applūdis ceļš.

Foto: TVNET aculiecinieks

Pateicamies lasītājam Edgaram par iesūtītajiem foto, kas uzņemti sestdienas naktī Rīgā.

Foto: TVNET aculiecinieks Edgars
Foto: TVNET aculiecinieks Edgars

Savukārt šāda aina paveras starp Tērbatas un Barona ielu.

Foto: TVNET aculiecinieks

Rīgā diena būs mākoņaina un palaikam līs. Gaidāms stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 25-27 metriem sekundē. Gaiss iesils vien līdz +9…+11 grādiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu