Ziedotājs no Kanādas Latvijas studentiem novēlējis 100 000 Kanādas dolāru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Feng Yu/Shutterstock

Kanādā dzīvojošais Andris Priedītis, dodoties mūžībā, studentiem Latvijā novēlējis 100 000 Kanādas dolārus jeb 69 460 eiro, informē nodibinājuma "Vītolu fonds" pārstāvji.

Lai ilgtermiņā godinātu ziedotāja piemiņu, vienojoties ar testamentārā novēlējuma izpildītājiem, ik gadu tiks izmaksātas divas Priedīša un sievas Noras Skaidrītes Kūlas piemiņas stipendijas 2000 eiro apmērā.

Ziedotājs dzimis 1931.gadā, Cēsīs. Ģimene bija spiesta Latviju atstāt 1944.gadā, dodoties bēgļu gaitās zvejnieku laivā no Lielirbes uz Zviedriju. Sekoja vairākas nometnes un darbs lauku saimniecībās - viena pie polārā loka un otra Stokholmas apkārtnē. Vēlāk ģimene pārcēlās uz Trolhetanas pilsētu, kur Priedītis iestājās tehniskā ģimnāzijā un izmācījās par smalkmehāniķi.

1950.gadā ģimene izceļoja uz Kanādu. Ziedotājs aktīvi darbojās Toronto latviešu organizācijās un sarīkojumos - skautos, jaunatnes pulkā, Jaunatnes svētku rīkošanā, žurnāla "Jaunā Gaita" izdošanā. Viņu interesēja fotografēšana un grafika, bet vislielākā vērība vienmēr tika pievērsta notikumiem Latvijā.

Saņemot darba piedāvājumu, pārcēlās uz dzīvi Losandželosā, ASV, kur paralēli jauniegūtajam darbam sācis studēt tehnisko virzienu, kā arī meklējis iespējas, lai ar datoru varētu rakstīt latviešu valodā, atklāja nodibinājuma pārstāvji.

Ziedotājs mūžībā devās 2022.gada 21.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu