Kuri ir lielākie brīnumdari? Atklāj septītais "Magic Mania – Wonderland"

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ritvars Stankevičs

Latvijas skatītājus īpaši lutināja unikāls pasākums – starptautiskas iluzionistu cīņas, jau septīto reizi - „Magic Mania - Wonderland”. Uzvaras laurus plūca Peio Rivass no Spānijas, 2. vietā Hannu Juntunens no Somijas, bet 3. vietā viesis no tālās Argentīnas – Huljans de Rosa. Kopumā sacensībās piedalījās deviņi dalībnieki no astoņām pasaules valstīm.

Kvalitātes zīme, lai izbaudītu maģiskus trikus un burvību, ir iluzionisti Pecolli, kas vienmēr rūpējas par aizraujošiem mirkļiem. Jau ienākot “Olympic Voodoo Casino” telpās, varēja sajust, ka viesi īpaši gaidīti, – tur bija dekoratīvas sēnes, īpaša trakā zaķa tēja, gaismas un mūzika, protams, kāršu triki. “Alises Brīnumzemē” noskaņas varēja just uz katra soļa – atpūsties no ikdienas un gūt jaunus iespaidus.

Foto: Ritvars Stankevičs

Tom Wouds, mākslinieks no Francijas – Džeimss Bonds: “Ikdienā es trenējos 5-6 stundas, ja neuzstājos vai nespēlēju tenisu. Nav tādas īpašas burvju skolas, bet Francijā mums ir burvju komanda, līdzīgi kā futbolā, kurai pievienojos 16 gadu vecumā. Tas ir veicinājis manu izaugsmi. Pirmie cilvēki, kam rādu jaunos trikus, ir mani tuvinieki – draudzene, ģimene, draugi, tad uzklausu viņu viedokli un turpinām darbu kopā ar režisoru. Kad esmu daudz strādājis, labprāt izbaudu mieru un klusumu – jūra, mežs, mierīgas un klusas vietas, kur atgūt enerģiju. Mūsdienās katrs var kļūt par iluzionistu, mākslinieku: internets, Youtube video kanāli – atliek tikai īpaši trenēties un vēlēties iepriecināt skatītājus.”

Foto: Ritvars Stankevičs

Dace Pecolli, “Magic Mania – Wonderland” iniciatore un organizatore: “Esmu laimīga un lepna par paveikto, īpašs prieks un silda sirdi cilvēki, kas apmeklēja pasākumu. Daudz laimīgu seju, priecīgi smiekli un vakars, kur atpūsties, nolikt ikdienas rūpes un ļauties maģijas burvībai. Paldies ikvienam māksliniekam, kas piedalījās, sacensībās pārstāvētas astoņas pasaules valstis. Katrs no māksliniekiem ir ar savu īpašo stāstu.”

Iluzionisma sacensību dalībniekus vērtēja kompetenta žūrija, kuru vadīja Iluzionisma teātra/muzeja Mystero dibinātājs Enriko Pecolli. No Lietuvas Mants Zmuidinavičus, ilggadējs "Magic Mania" viesis, no Itālijas - Salvatore Rapačiuolo No Latvijas puses žūrijā populārā satura veidotāja Beta Beidz (Beāte Bērziņa).

Par muzikālo noformēju rūpējās DJ Markus Riva un DJ Alviss.

Foto: Ritvars Stankevičs
Foto: Ritvars Stankevičs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu