FOTO Valsts prezidents piedalās solidaritātes pasākumā Izraēlas atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizvadīts solidaritātes pasākums Izraēlas atbalstam.
Aizvadīts solidaritātes pasākums Izraēlas atbalstam. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Rīgas Ebreju kopienas namā ceturtdien, 12. oktobrī, notika solidaritātes pasākums Izraēlas atbalstam, kurā piedalījās arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. 

Mums ir pienākums atbalstīt Izraēlas tautu un valsti, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš piedalījās solidaritātes pasākumā atbalstam Izraēlai Rīgas Ebreju kopienas namā saistībā ar 7.oktobrī sākto teroristu organizācijas "Hamas" masveida koordinēto uzbrukumu Izraēlai.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents norādīja, ka sanākušie pulcējušies, lai izteiktu stingru atbalstu un solidaritāti Izraēlas tautai, Izraēlas valstij un cilvēkiem, kuru tuvinieki ir gājuši bojā absolūti brutāla uzbrukuma rezultātā.

"Ļaunumam nav robežu. Ja ļaunumu neaptur, tas uzbrūk. Un tas šobrīd ir noticis Izraēlā, kad "Hamas" teroristi iebruka Izraēlā, sāka slepkavot un nogalināt nevainīgus civiliedzīvotājus. Arvien brutālāki un šaušalīgāki fakti par noziegumiem, ko redzam sociālajos medijos un presē, apliecina vienu - mums visiem kopā - gan Latvijai, gan Izraēlai - ir jācīnās pret ļaunumu jebkurā tā formā," sacīja prezidents.

Viņš norādīja, ka, redzot to, kas notiek Ukrainā un Izraēlā, jāsaprot viens - ja mēs neapvienosimies un necīnīsimies, tad šis ļaunums turpinās uzbrukt. Prezidents atzīmēja, ka Izraēlai ir tiesības sevi aizstāvēt, tiesības atbildēt un cīnīties pret šo ļaunumu.

"Bet mums ir tiesības un pienākums atbalstīt Izraēlas tautu un valsti šajā cīņā. Un tas ir tas, ko mūsu valsts darīs," uzsvēra prezidents.

Kā informēja Saeimas preses dienestā, pasākumā piedalījās arī Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS). Ebreju kopienas centrā uzrunājot klātesošos, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka no Gazas joslas uz Izraēlas pilsētām dažu dienu laikā raidīti tūkstošiem raķešu, vēršot tās pret civiliedzīvotājiem, skaidri demonstrējot nodomu nodarīt pēc iespējas lielāku kaitējumu pēc iespējas vairāk cilvēkiem.

"Mēs skaidri un nepārprotami nosodām šos uzbrukumus. Nav neviena saprātīga iemesla, kāpēc nevainīgi cilvēki, tostarp bērni, jāpakļauj šādai traģēdijai. Terorisma izpausmes, kādas pašlaik piedzīvojat, ir nepieņemamas un klajā pretrunā ar starptautiskajām tiesībām un cilvēktiesībām. Teroristisku grupējumu rīcība ir jānosoda vienmēr un visur, un tās darbībai jāpieliek punkts," pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Teroristu organizācija "Hamas" ir sākusi masveida koordinētu uzbrukumu Izraēlai. Ceturtdien Saeima pieņēma paziņojumu, kurā parlamentārieši pauž nelokāmu un stingru atbalstu Izraēlai un solidarizējas ar Izraēlu, uzsverot tās tiesības un pienākumu saskaņā ar starptautiskajām tiesībām aizstāvēt sevi pret šādiem vardarbīgiem un masveidīgiem uzbrukumiem.

Deputāti kategoriski nosoda "Hamas" veiktos teroristiskos uzbrukumus Izraēlai un tās iedzīvotājiem un pieprasa, lai "Hamas" nekavējoties izbeidz vēršanos pret civiliedzīvotājiem, kā arī uzbrukumus civilajai infrastruktūrai un atbrīvo visus ķīlniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu