Nākamnedēļ Rīgā notiks lielākais ārpolitikas un drošības forums "Rīgas konference 2023"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valdis Kaulins / Rīga Conference / Latvian Transatlantic Organisation

2023. gada 20. un 21. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā klātienē un tiešsaistē notiks ikgadējais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference 2023", bet jau 19. oktobrī Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā klātienē, atvērtajā dienā, īpaši organizētās papildu diskusijās, tiks gaidīti drošības un aizsardzības speciālisti, studenti un ikviens interesents.

Konferences dalībniekus uzrunās Eiropas Savienības iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, aizsardzības ministrs Andris Sprūds, bijusī Latvijas Valsts prezidente Dr.Vaira Vīķe Freiberga, Ziemeļeiropas direktore Atlantijas padomē Anna Vīslandere un citi. Konferenci atklās Latvijas Republikas Valsts Prezidents Edgars Rinkēvičs. Pasākums tiešraidē būs skatāms www.rigaconference.lv un portālā TVNET.

Kopš 2006. gada konference ir viena no svarīgākajām diskusiju platformām par drošību un ārpolitiku Baltijas jūras reģionā.

Šogad uzmanības centrā ir gudri vadītas kara laika ekonomikas perspektīva Eiropā, Eiropas drošība, tostarp sieviešu - līderu dienaskārtība mieram un drošībai globālu ģeopolitisku satricinājumu laikā, transatlantiskā partnerība un tās stratēģija kara pierobežā, NATO nākotnes plāni, mākslīgā intelekta un tehnoloģiju izaicinājumi. Noslēdzot sarežģītu ģeopolitisko gadu pasaulē, konferencē analizēs transatlantisko partneru stratēģiju Indijas un Klusā okeāna reģionam, kā arī daudzus citus būtiskus drošības un aizsardzības elementus. 

Rīgas konferences galvenās daļas programma apskatāma šeit, savukārt ar 19.oktobra atvērto diskusiju dienas programmu var iepazīties šeit.

Rīgas konferenci kopīgi organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO), Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Aizsardzības ministrija, cieši sadarbojoties ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Konrāda Adenauera fondu. Konferenci atbalsta Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, Gruzijas vēstniecība Latvijā, Izraēlas vēstniecība Latvijā, Kanādas vēstniecība Latvijā, Turcijas vēstniecība Latvijā, Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība Latvijā un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, kā arī Rīgas Dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu