Foto Zibakcijā pie Laimas pulksteņa aicina izprast cilvēku ar redzes traucējumiem izaicinājumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Neredzīgo biedrības "Starptautiskajā Baltā spieķa dienā" rīkotā zibakcija pie Laimas pulksteņa, kurā iepazīstina līdzcilvēkus ar izaicinājumiem, ar kādiem saskaras cilvēki ar redzes traucējumiem.
Latvijas Neredzīgo biedrības "Starptautiskajā Baltā spieķa dienā" rīkotā zibakcija pie Laimas pulksteņa, kurā iepazīstina līdzcilvēkus ar izaicinājumiem, ar kādiem saskaras cilvēki ar redzes traucējumiem. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Neredzīgo biedrība šodien, 13. oktobrī, Starptautiskajā Baltā spieķa dienā, plkst.12 Rīgā, Aspazijas bulvārī, pie Laimas pulksteņa, rīkoja zibakciju, kurā iepazīstināja līdzcilvēkus ar izaicinājumiem, ar kādiem saskaras cilvēki ar redzes traucējumiem.

Baltā spieķa dienai veltīta zibakcija

Zibakcijas mērķis ir popularizēt baltā spieķa nozīmi un vērst uzmanību pielāgotas vides nozīmei, cilvēkam ar redzes traucējumiem pārvietojoties pa pilsētu.

Baltais spieķis ir salokāms, pielāgojuma garuma orientēšanās spieķis, kas cilvēkiem ar redzes traucējumiem palīdz orientēties telpās un ārpus tām. Tomēr svarīgi, lai gājēji, velobraucēji, skūteru braucēji saprot tā nozīmi, prot reaģēt uz situāciju, kad pārvietojas cilvēks ar balto spieķi, norāda biedrības pārstāvji.

Pielāgota, kvalitatīvi izbūvēta vides ir viens no kritērijiem, lai cilvēki ar redzes traucējumiem var pārvietoties bez šķēršļiem, izmantojot uz ietvēm iezīmētas speciālas vadotnes. Neredzīgo biedrība aicina pētīt, vai šādas iespējas ir Rīgas pilsētas centrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu