"Rīgas konference" šogad rīkos atvērto diskusiju dienu; gaidīti visi interesenti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valdis Kauliņš

"Rīgas konference" 19. oktobrī rīko atvērto diskusiju dienu visiem ārpolitikas un drošības jomas interesentiem, kuri aicināti pievienoties klātienē Latvijas Nacionālajā bibliotēkā vai arī tiešsaistē.

Pasākuma ietvaros būs iespēja sekot ekspertu diskusijām par Ķīnas-Krievijas politisko asi, Latvijas un ASV sadarbību aizsardzības jomā, ilgtspējīgu uzņēmējdarbības transformāciju, transatlantiskajām tirdzniecības attiecībām, mākslīgā intelekta pārvaldību globāla spiediena apstākļos, kā arī Baltijas valstu lomu Eiropas Savienības paplašināšanās un reformu procesos.

"Rīgas konferences 2023" Nākotnes līderu forums notiks 18. un 19. oktobrī Konrāda Adenauera fonda telpās Rīgā un tiešsaistē. Tas sāksies ar situāciju simulācijas aktivitāti, bet otrajā dienā turpināsies ar #PreBunkers semināriem un diskusijām par transatlantiskās drošības stiprināšanu, noslēdzoties ar plenārsesiju par karu Ukrainā, ceļu uz mieru un plašāku ietekmi uz Eiropas drošību. Jaunie profesionāļi darbu turpinās kopīgajās Rīgas konferences sesijās, iekļaujot savu redzējumu drošības un aizsardzības lietpratēju viedokļu spektrā.

Savukārt 19. oktobrī notiks informatīvo mediju partneru vizīte Latvijas Nacionālo bruņoto spēku bāzē Ādažos. Medijiem būs iespēja dzirdēt armijas vadības prezentācijas, uzdot jautājumus militārpersonām, apskatīt infrastruktūru un militāro ekipējumu, kā arī uzzināt par dzīvi armijā tieši no karavīriem, tā veicinot izpratni par nacionālo drošību, militārā dienesta pārredzamību un noturētspēju.

Ar Rīgas konferences pilno programmu var iepazīties šeit. Plašāka auditorija varēs sekot galvenās sesijas tiešraidei Rīgas konferences vietnē, kā arī portālā TVNET.

Rīgas konferenci kopīgi organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO), Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Aizsardzības ministrija, cieši sadarbojoties ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Konrāda Adenauera fondu. Konferenci atbalsta Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, Gruzijas vēstniecība Latvijā, Izraēlas vēstniecība Latvijā, Kanādas vēstniecība Latvijā, Turcijas vēstniecība Latvijā, Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība Latvijā un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, kā arī Rīgas Dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu