Lukašenko vēlas "ciešu" sadarbību ar Irānu

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko otrdien paziņojis, ka Baltkrievijai un Irānai esot nepieciešams "cieši" sadarboties, lai atvairītu Rietumu "uzbrukumus".

Lukašenko apsūdzēja "nedraudzīgās valstis" – ar to domājot rietumvalstis –, ka tās izmantojot katru saspīlējumu Tuvajos Austrumos, lai vērstos pret Irānu.

"Situācija pasaulē uzkarst," Lukašenko otrdien tikšanās laikā Minskā sacīja Irānas viceprezidentam Mohammadam Mohberam. "Mūsu atbilde: mums jāstrādā cieši kopā vienam ar otru, jāsadarbojas, lai pretotos šiem uzbrukumiem."

Baltkrieviju un Irānu saista ilggadējas diplomātiskās attiecības. Šogad Lukašenko vizītē Teherānā tikās ar Irānas prezidentu Ebrahimu Raisi un parakstīja "sadarbības rīcības plānu" abu valstu starpā.

"Pret mūsu valstīm tiek izdarīts nepieredzēts spiediens," Lukašenko teica Mohberam. "Jūs jau esat iemācījušies zināmā mērā tam pretoties, un jūsu pieredze mums ir noderīga."

Pret Irānu vērstas sankcijas un starptautiskais nosodījums, jo tā atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā, tai skaitā piegādājot "Shahed" dronus, ko Krievija izmanto, lai uzbruktu Ukrainas civilajiem objektiem un civiliedzīvotājiem, kā arī daloties ar Maskavu pieredzē, kā apiet starptautiskās sankcijas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu