Foto Grēta Tūnberga aizturēta protestā Londonā (10)

Papildināts
TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Klimata aktīviste Grēta Tūnberga otrdien aizturēta protestā pie pieczvaigžņu viesnīcas Londonā, kur notika fosilo kurināmo industrijas pasākums, vēsta "The Guardian".

Viesnīcā "InterContinental" notika konference "Energy Intelligence Forum" (agrāk pazīstama ar nosaukumu "Oil & Money conference" jeb "Naftas un naudas konference"), kas pulcēja gan enerģētikas uzņēmumu vadītājus, gan valdības pārstāvjus. Tur ar runām uzstājās "Aramco", "Repsol", "Shell", "TotalEnergies" un citu uzņēmumu vadošie darbinieki.

"Aiz šīm slēgtajām durvīm naftas un naudas konferencē ar mugurkaulu neapveltīti politiķi slēdz vienošanās un kompromisus ar destruktīvu industriju, ar fosilo kurināmo industrijas lobistiem," Tūnberga pirms protesta teica žurnālistiem. "Cilvēki visā pasaulē cieš un mirst no šo industriju izraisītās klimata krīzes sekām. Taču mēs viņiem ļaujam tikties ar mūsu politiķiem, un turklāt vēl tik privileģētā kārtā."

"Naftas un naudas konferencē sapulcējušās elites nemaz nedomā īstenot nekādu pāreju. Viņu plāns ir turpināt destruktīvos veidos gūt peļņu. Tāpēc mēs rīkojamies, mēģinot to novērst un padzīt naftas naudu no politikas. Mums nav citas izvēles, kā vien pašiem sapulcēties konferences norises vietā un fiziski to traucēt," teica Tūnberga.

Protestā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku. Konferences dalībniekus uz telpām pavadīja policisti, ejot cauri saukļus skandējošu protestētāju pūlim.

Kopumā tika aizturēti 27 cilvēki, 26 no kuriem izvirzīta apsūdzība par sabiedriskās kārtības pārkāpšanu.

Raidorganizācija BBC ziņo, ka Tūnberga ir viena no apsūdzētajiem.

Protestu rīkoja aktīvistu grupa "Fossil Free London".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu