Īrija piešķirs palestīniešiem humāno palīdzību 13 miljonu eiro apmērā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Īrijas valdība trešdien paziņoja par neatliekamu humānās palīdzības paketes piešķiršanu palestīniešiem 13 miljonu eiro apmērā, kā arī aicināja uz pamieru bruņotajā konfliktā starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Šie līdzekļi gandrīz divkāršos Īrijas palīdzības budžetu ANO aģentūrām, kuras atbalsta palestīniešus, teikts valdības paziņojumā. Īrijas valdība sākotnēji plānoja piešķirt pavisam 16 miljonus eiro šogad.

"Šī ir krīze, kas vienkārši nevar gaidīt," valdības paziņojumā sacīja ārlietu ministrs Mihāls Mārtins. Viņš arī aicināja Eiropas Savienību (ES) "tagad iesaistīties, lai sniegtu atbalstu, kāds vien iespējams".

Mārtins arī atkārtoja Īrijas premjerministra Leo Varadkara aicinājumu atvērt humāno koridoru no Ēģiptes uz Gazas joslu. Izraēla trešdien piekrita ielaist humāno palīdzību Gazas joslā, lai gan tā īsteno militāru kampaņu pret Gazas joslā valdošo grupējumu "Hamās".

Pēc "Hamās" kaujinieku 7.oktobrī sarīkotā uzbrukuma Izraēlai no Gazas joslas Izraēla ir bloķējusi šo palestīniešu teritoriju, kur dzīvo divi miljoni cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu