Lielbritānijas premjers ceturtdien apmeklē Izraēlu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks ceturtdien apmeklēs Izraēlu un pēc tam dosies vizītē arī uz citām reģiona valstīm, mēģinot deeskalēt Izraēlas-Gazas joslas bruņoto konfliktu, paziņoja premjera birojs.

"Uzbrukumam Al-Ahli slimnīcai [Gazā] vajadzētu būt pavērsiena brīdim, kad līderi reģionā un visā pasaulē sanāktu kopā, lai novērstu tālāku bīstamu konflikta eskalāciju," paziņoja Sunaks. "Es nodrošināšu, ka Lielbritānija ir šo centienu priekšplānā."

Sunaks uzsvērs, ka starptautiskā sabiedrība nedrīkst "ļaut "Hamās" barbariskajam terorismam un necieņai pret cilvēku dzīvību kļūt par katalizatoru tālākai konflikta eskalācijai reģionā," teikts viņa biroja paziņojumā.

Ir gaidāms, ka Sunaks ceturtdienas rītā ieradīsies Izraēlā, kur viņam paredzēta tikšanās ar premjerministru Benjaminu Netanjahu un prezidentu Ichaku Hercogu.

Sunaks arī uzstās, ka humāno palīdzību palestīniešiem, par kuras palielināšanu Londona nesen paziņoja, vajag piegādāt, kad Izraēla būs atļāvusi to ievest Gazas joslā no Ēģiptes, un ka vajag atļaut aizbraukt no Gazas joslas tur iestrēgušajiem Lielbritānijas pilsoņiem.

Līdztekus premjera vizītei Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs "tuvākajās dienās" apmeklēs Ēģipti, Turciju un Kataru, paziņoja premjera birojs Dauningstrītā.

Lielbritānija ir apsolījusi atbalstu Izraēlai pēc grupējuma "Hamās" asiņainajiem uzbrukumiem, kuros 7.oktobrī tika nogalināti vairāk nekā 1400 cilvēku, kā arī paziņojusi, ka Lielbritānijas humānā palīdzība palestīniešiem tiks palielināta par trešdaļu - 10 miljoniem britu mārciņu (11,5 miljoniem eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu