Rinkēvičs: Eiropai ir jābruņojas (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Ieva Leiniša / LETA

NATO un Eiropas Savienības (ES) valstīm jākāpina aizsardzības industrijas kapacitāte, lai saražotu gan pašiem, gan Ukrainai nepieciešamo bruņojumu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Gribam mēs to vai negribam, Eiropai ir jābruņojas," teica Rinkēvičs, uzsverot, ka ar lozungiem nebūs līdzēts un tas nozīmēs arī izmaksas.

Par militārās industrijas attīstību prezidents piektdien Rīgā runās arī ar Eiropas Komisijas (EK) iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu. 

Jau ziņots, ka Latvijas amatpersonas ar Bretonu piektdien plāno pārrunāt iespējas investīciju piesaistē, ko sniedz ES Munīcijas ražošanas atbalsta akts ("Act in Support of Ammunition Production" - ASAP), kas ir finansējuma instruments zeme-zeme un artilērijas munīcijas, kā arī raķešu ražotājiem, gan esošo ražošanas jaudu palielināšanai, gan jaunu ražošanas spēju izveidei.

Tāpat tiks diskutēts par tālāko virzību saistībā ar noteikumiem kopīga iepirkuma veicināšanai ES aizsardzības industrijā (EDIRPA) un ES trīsvirzienu pieeju ("three-track approach"), kas paredzēta, lai paātrinātu piegādes un vienotus iepirkumus Ukrainai gada laikā, kopumā ar vienu miljonu artilērijas munīcijas lādiņu piegādi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu