Publiskā apspriešanā nodota Anniņmuižas mežaparka attīstības iecere

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mežs.
Mežs. Foto: Evija Trifanova/LETA

No piektdienas, 20. oktobra, līdz 18.novembrim Rīgā notiek sabiedriskā apspriešana par Anniņmuižas mežaparka attīstības iecerēm.

Perspektīvā Anniņmuižas mežaparka teritorija ietver sevī tagadējo Anniņmuižas mežu un Vecanniņmuižas parku ar kopējo platību 36,65 hektāri.

Lai pašvaldība varētu izdot saistošos noteikumus par teritorijas uzturēšanu, tai nepieciešams piešķirt mežaparka statusu, kas izdarāms, izstrādājot parka plānu un apsaimniekošanas noteikumus.

Teritorijas attīstības mērķis un uzdevumi ir saglabāt esošās dabas, kultūrvēstures un ainavas vērtības, nodrošināt rekreācijas un aktīvās atpūtas iespējas, izglītot sabiedrību par bioloģisko daudzveidību un dabas procesiem mežaparkā.

Ar Anniņmuižas mežaparka plāna paskaidrojuma rakstu un grafisko daļu var iepazīties Mājokļu un vides departamenta mājaslapā, pašvaldības pakalpojumu portālā "riga.lv", bet no nākamās nedēļas - Kultūras un atpūtas centra "Imanta" telpās pie dežurantes.

Publiskās apspriešanas sanāksme notiks 3.novembrī plkst.18 kultūras un atpūtas centra "Imanta" telpās, Anniņmuižas bulvārī 29.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu