Dobeles novadā vētras seku likvidēšanai iztērēti 4,56 miljoni eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vētras norauts ēkas jumts Dzeguzēnos, Dobeles novadā. 7. jūlijs, 2023. g.
Vētras norauts ēkas jumts Dzeguzēnos, Dobeles novadā. 7. jūlijs, 2023. g. Foto: Jānis Vingris/TVNET

Pilnībā noslēdzoties pabalstu izmaksāšanai 7. augusta vētrā cietušajām mājsaimniecībām, apkopotie dati liecina, ka vētras nodarīto postījumu likvidēšanai kopā iztērēti 4 592 494 eiro, informēja Dobeles novada pašvaldība.

Pabalstos jumtu un logu labošanai un nomaiņai kopumā 779 personām izmaksāti 2,2 miljoni eiro, bet krīzes pabalstos 602 personām - 0,92 miljoni eiro.

Remonta un citiem materiāliem izdoti 23 559 eiro, bet labiekārtošanai, piemēram, koku zāģēšanai un tamlīdzīgi - 124 153 eiro.

Savukārt, lai nodrošinātu atkritumu apsaimniekošanu, bijis nepieciešams vairāk nekā miljons eiro.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres Ingas Bērziņas vizītes laikā Dobeles novadā, kas notika oktobra sākumā, pašvaldība un VARAM kopīgi vienojās, ka meklēs risinājumu, lai iedzīvotājiem arī nākamgad tiktu sniegta iespēja drošā veidā un bezmaksas nodot azbesta šīferi, ņemot vērā, ka ir gana daudz cilvēku, kuri vai nu apdrošināšanas izmaksas kavēšanās dēļ vai kā citādi nav spējuši šo atkritumus nodot. Ir arī virkne juridisko personu, tostarp zemnieki, kuri tikai tagad sāk ēku remontdarbus, skaidro pašvaldībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu