Gazas joslā no Ēģiptes ievesta humānā palīdzība

TVNET/LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Fatima Shbair/AP

Gazas joslā sestdien, 21. oktobrī, no Ēģiptes caur Rafāhas robežas šķērsošanas punktu ievestas kopš Izraēlas un palestīniešu grupējuma "Hamās" kara sākuma pirmās humānās palīdzības kravas, no robežas ziņo starptautisko mediju korespondenti.

Kopumā Gazas joslā sestdien no Ēģiptes iebraukušas 20 kravas automašīnas, apliecināja korespondenti abās robežas pusēs.

ANO humāno operāciju vadītājs Mārtins Grifitss pauda pārliecību, ka "šīs piegādes būs sākums pastāvīgiem centieniem nodrošināt būtiskākās vajadzības".

Pēc tam kad robežas šķērsošanas punktam cauri bija izbraukušas Ēģiptes Sarkanā Pusmēness kravas automašīnas, tas atkal tika slēgts.

Ēģiptes organizācija ir atbildīga par vairāku ANO aģentūru palīdzības piegādēm.

Šīs ir pirmās palīdzības piegādes caur Rafāhas robežas šķērsošanas punktu kopš 7.oktobra, kad pēc palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" bezprecedenta iebrukuma Izraēlā sākās Izraēlas un "Hamās" karš.

Izraēla kopš 7.oktobra īsteno Gazas joslas totālu aplenkumu, apturot pārtikas, degvielas, medikamentu un ūdens piegādes, ar to raisot bažas par vēl vienas humānās katastrofas izraisīšanos.

Bija plānots, ka divi kravas auto ar medikamentiem un mediķu komandu no Ēģiptes Gazas joslā iebrauks jau naktī, ziņu aģentūrai DPA sacīja avots Ēģiptes drošības struktūrās.

Tomēr Izraēlas veiktās bombardēšanas dēļ plāns atlikts, piebilda avots.

Kravas lidmašīnas un smagās automašīnas jau vairākas dienas piegādā palīdzību Rafāhas Ēģiptes pusē, bet līdz šim nekas no šīs palīdzības Gazas joslā nebija nogādāts.

Izraēla bažījas, ka degvielu, kas potenciāli varētu tikt nogādāta Gazas joslā, "Hamās" izmantos ieroču un spridzekļu izgatavošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu