Foto Izraēlas klimata aktīvisti kritizē Grētu Tūnbergu (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Grēta Tūnberga
Grēta Tūnberga Foto: EPA/Scanpix

Izraēlas vides aktīvisti ir “dziļi aizvainoti” par Grētas Tūnbergas komentāriem par konfliktu Tuvajos Austrumos. Viņi nosūtījuši zviedrietei atklātu vēstuli.

Vairāk nekā 200 vides aktīvistu no Izraēlas ir uzrakstījuši atklātu vēstuli zviedru vides entuziastei Grētai Tūnbergai. Viņi apsūdz zviedrieti, ka viņa nostājusies teroristu pusē un ar saviem izteikumiem “vienkārši nostājusies nepareizajā vēstures pusē”. Par to ziņoja laikraksts “Jerusalem Post”.

Tūnberga piektdien sociālajos tīklos “Instagram” un “X” bija publicējusi aicinājumu pievienoties streikam, lai atbalstītu Gazas iedzīvotājus. Zviedriete nepieminēja “Hamās” islāmistu terorakta upurus. Viņas komentāri izpelnījās lielu uzmanību un kritiku.

Aktīvisti “šokēti un vīlušies”

Atklātās vēstules autori no Izraēlas paziņoja, ka viņi ir “dziļi aizvainoti, šokēti un vīlušies” par zviedru aktīvistes ierakstiem. Tie bija “šausmīgi vienpusīgi, slikti informēti un virspusēji” un tādējādi kontrastēja ar Tūnbergas spēju “iedziļināties detaļās un izprast sarežģītu jautājumu būtību”.

Vēstulē autori ziņo par islāmistu grupējuma “Hamās” 7. oktobrī pastrādātajām zvērībām un jautā: “Vai kaut kas no tā izklausās pēc brīvības cīņas?” Viņi aicina Tūnbergu iedziļināties “Hamās” īstenotajā terora aktā, reģiona, kā arī Tuvo Austrumu konflikta vēsturē.

“Mēs pieņemam, ka jums un jūsu ģimenei nekad nebūs jābēg, lai glābtu savu dzīvību, un jābaidās par saviem tuviniekiem,” atklāto vēstuli citē laikraksts “Jerusalem Post”. “Bet, ja tā kādreiz notiks, mēs jums apsolām, ka nenostāsimies jūsu mocītāju pusē.”

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu