Arī pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Latvijai tuvākajā laikā nekas nedraud, uzsver ministrs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis Foto: Edijs Pālens / LETA

Arī pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Latvijai tuvākajā laikā nekas nedraud, šādu pārliecību Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Viņš atzina, ka ģeopolitika šobrīd ir tik trausla, ka grūti pateikt, kas Latviju sagaida. Tomēr Valsts drošības dienests lieliski tiek ar visu galā, regulāri monitorējot situāciju pēc konflikta Izraēlā. Līdz ar to Latvija salīdzinoši ar tām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kur notiek vardarbības demonstrācijas, atrodas drošībā.

Runājot par migrantu plūsmu, Kozlovskis norādīja, ka bēgļu plūsma jebkurā gadījumā rada riskus, turklāt darbs ar trešajām valstīm esot gana sarežģīts. Viņa vērtējumā, Latvijas lielākais risks ir Baltkrievijas robeža, tomēr arī šajā gadījumā migrantu aprite nav tādā apjomā kā Eiropā.

Vienlaikus Kozlovskis uzskata, ka būtu jāpaātrina patvērumu meklētāju izvērtēšanas procedūra. Šobrīd tā ilgst sešus mēnešus, un to ir plānots mainīt, lai šiem cilvēkiem nebūtu ilgstoši jāuzturas patvēruma valstī.

Viņš arī informēja, ka šobrīd 3500 Krievijas pilsoņu Latvijā ir saņēmuši aicinājumu doties prom no Latvijas. Pašlaik personas ir vērsušās Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, sniedzot skaidrojumu, kādēļ iepriekš nav reaģējušas. Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli, taču Kozlovskis pieļauj, ka, iespējams, varētu būt gadījumi, kad varētu tikt dota iespēja palikt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu