Tūkstošiem Krievijas cietumnieku piekrituši iesaistīties Krievijas noziedzīgajā karā pret Ukrainu, tādējādi cerot izkļūt brīvībā un nopelnīt. Liela daļa šo cilvēku ir gājuši bojā vai guvuši ievainojumus, bet tie, kuri cerēja uz apžēlošanu pēc dienesta kontrakta termiņa beigām, tagad masveidā sastopas ar pieaugošu spiedienu pagarināt kontraktus un turpināt karot, pretējā gadījumā atkal nokļūstot ieslodzījumā.

Šāds liktenis piemeklējis vairākus desmitus karam savervēto kādreizējo ieslodzīto no Sibīrijas. Grupa ieslodzīto, kas iepriekš bija parakstījuši ar Krievijas Aizsardzības ministriju sešu mēnešu līgumus par dalību karā pret Ukrainu, pēc līgumu termiņa beigām atteikusies tos pagarināt.

Sākumā uz viņiem izdarīts spiediens un draudēts, bet beigās viņi pārvietoti uz nelegālu cietumu tā dēvētāja Luhanskas tautas republikā, ko Krievija anektējusi un uzskata par savu teritoriju. Šajā cietumā tiek turēti Krievijas okupācijas armijas kareivji, kas atsakās piedalīties “speciālajā militārajā operācijā” (tā Krievija joprojām dēvē karu pret Ukrainu).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X