Rīgas dome ar Latvijas Universitāti paraksta sadarbības memorandu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes akadēmiskais centrs Torņakalnā.
Latvijas Universitātes akadēmiskais centrs Torņakalnā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome un Latvijas Universitāte (LU) trešdien, 25. oktobrī, parakstīja sadarbības memorandu, kas veicinās zinātnes un inovāciju mijiedarbību ar pilsētas attīstību, informēja Rīgas domes pārstāve Tatjana Smirnova.

Parakstot dokumentu, Rīgas pašvaldība un LU vienojās sadarboties, lai atbilstoši savām interesēm, vajadzībām un iespējām sasniegtu savus attīstības stratēģijā izvirzītos mērķus. Puses apņēmās veidot sadarbību ar zinātnes un pētniecības institūcijām, sekmējot Rīgas zinātnes un uzņēmējdarbības vides attīstību, kā arī sadarboties, lai sekmētu LU attīstību vienotā akadēmiska centra integrācijai pilsētvidē un nodrošinātu studentiem, pētniekiem, un biznesa partneriem modernu, labākajai starptautiskajai praksei atbilstošu infrastruktūru.

Puses apņēmušās arī ietvert telpiskās attīstības pārmaiņu vadīšanu pilsētu un reģionu pilnveidošanai atbilstoši sabiedrības, dzīves vides un ekonomiskajām vajadzībām, kopīgi sadarboties pētniecisko, zinātnisko un praktiskos darbu izstrādē, piesaistīt finansējumu un realizēt projektus, informēt partnerus un sabiedrību, kā arī veidot un īstenot citas sadarbības aktivitātes.

Lai veicinātu zinātnes, inovāciju mijiedarbību ar pilsētas attīstību, jau līdz šim Rīgas pašvaldība un LU eksperti sadarbojās dažādos projektos, piemēram, Eiropas Savienības vides un klimata pasākumu programmā "LIFE", "Interreg Europe" programmas starptautiskās sadarbības projektā "Resursu efektīvas pilsētvides politikas veidošana (EURE)", Torņakalna multimodālā transporta mezgla izveidošanā.

Vienlaikus pašvaldība apņēmusies atbalstīt LU stratēģijā līdz 2027.gadam noteikto mērķu sasniegšanu, lai tā kļūtu par starptautiski atzītu zinātnes centru un studentiem būtu pieejama ilgtspējīga, pievilcīga un videi draudzīga infrastruktūra.

Īpašu uzmanību iecerēts pievērst universitātes Akadēmiskā centra attīstīšanai. Papildus tur jau esošajām Dabas un Zinātņu mājām un būvniecības stadijā esošajai Rakstu mājai tuvākajos gados tiks uzbūvētas Sporta, Studentu un viesu, Veselības un Tehnoloģiju mājas. Turpmākā LU Akadēmiskā centra attīstība paredzēta saskaņā ar pavasarī noslēgušos starptautisko metu konkursu, kur žūrijā tika pārstāvētas arī Rīgas Domes iestādes, Latvijas Arhitektu savienība, Latvijas Ainavu arhitektu asociācija.

Memorandu parakstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) un Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.

"Augstskolas akadēmiskā centra sekmīga integrācija pilsētvidē arvien labākai mijiedarbībai starp studentiem, pētniekiem un biznesa vidi, ir skaidrs apliecinājums tam, ka ar Latvijas Universitāti esam stratēģiski sabiedrotie," sacīja Ķirsis, parakstot memorandu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu