Igaunijā vīrieti apsūdz par nelegālas eitanāzijas ierīces izīrēšanu citiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Igaunijas Dienvidu apgabala prokuratūra izskatīšanai tiesā nosūtījusi krimināllietu pret vīrieti, kurš izgatavoja un izīrēja "ierīci", ar kuras palīdzību cilvēks varēja veikt eitanāziju, ieelpojot nāvējošu gāzi.

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka nelikumīgo eitanāzijas pakalpojumu rezultātā varētu būt mirušu divi cilvēki.

Pauls Tammerts tiek apsūdzēts par nelikumīgu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Par to viņam draud naudas sods vai līdz trim gadiem ilgs cietumsods.

Prokuratūrā informēja, ka apsūdzības liecina, ka Tammerts par naudu izīrēja paša izgatavotu ierīci vismaz trīs gadījumos. Divi no cilvēkiem pēc ierīces lietošanas nomira, bet trešajā gadījumā process netika pabeigts, jo ierīcei beidzās gāze.

Kā liecina apsūdzības raksts, Tammerts piedāvāja cilvēkiem novērtēt viņu veselības stāvokli, lai it kā noskaidrotu, vai viņu mentālā veselība ļauj pašiem izlemt, vai fiziskais veselības stāvoklis ir pietiekami neārstējams, lai atņemtu sev dzīvību, un tad atļāva viņiem izmantot gāzi, kuras ieelpošana var būt letāla.

Gan cilvēka veselības stāvokļa novērtējuma, gan jebkāda veida gāzes, kas ietekmē cilvēku veselības stāvokli, izmantošanai ir nepieciešama licence. Apsūdzētajam nebija nevienas atbilstošas licences tādu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai.

Turklāt arī ar tādu licenci, Tammerts nevarētu rīkoties vienatnē.

Igaunijā aktīva, brīvprātīga eitanāzija nav likumīga.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu