Rīgas pašvaldība atkārtoti izsludinās konkursu par klaiņojošo kaķu izmitināšanu dzīvnieku patversmē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments atbilstoši Iepirkuma uzraudzības biroja (IUB) lēmumam ir pārtraucis iepirkumu par izķerto bezsaimnieka kaķu izmitināšanu un aprūpi dzīvnieku patversmēs un sludinās jaunu, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Šobrīd ir spēkā līgums ar biedrību "Dzīvnieku pansija Ulubele" par Rīgā izķerto bez saimnieka palikušo kaķu izmitināšanu un aprūpes sniegšanu. Šis līgums stājās spēkā 2020.gada 7.novembrī un būs spēkā līdz šī gada 6.novembrim.

Esošais līgums nav par klaiņojošo dzīvnieku izķeršanu, bet par kaķu uzņemšanu patversmē un aprūpi, t.sk. kaķim nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Departaments cer vienoties ar "Ulubeli" par esošā līguma pagarināšanu par diviem mēnešiem, lai tiktu nodrošināta sniegtā pakalpojuma nepārtrauktība. Ja uzņēmums nepiekritīs līguma pagarinājumam, tad departaments veiks cenu aptauju, lai maksimāli ātri atrastu pakalpojuma sniedzēju.

Apturēto iepirkumu apstrīdēja "Ulubele", norādot uz, iespējams, neētiskiem punktiem par konkurentu lobēšanu.

Uzņēmuma ieskatā, iepirkuma nolikumā bija ietvertas nepamatotas prasības, kas ierobežo konkurenci starp iespējamajiem iepirkuma pretendentiem un kas padara par atbilstošu iepirkuma prasībām faktiski tikai vienu potenciālo pretendentu - biedrību "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa".

Nolikumā bija ietverta prasība, ka līguma izpildes vieta ir Rīgas administratīvā teritorija un pretendentam ir jābūt reģistrētam Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

"Ulubele" skaidro, ka Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā ir reģistrētas trīs patversmes - biedrības "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa" patversme "Labās mājas", biedrības "Kristīnes Čilveres dzīvnieku aizsardzības biedrība" patversme "Dzīvnieku draugs" un kaķu palīdzības centra "Remi" dzīvnieku patversme "Remi".

Savukārt biedrības "Dzīvnieku pansija Ulubele" patversme reģistrēta Pierīgā, Ropažu novadā.

No Rīgā reģistrētajam trim patversmēm faktiski tikai "Labās mājas" var pretendēt uz uzvaru iepirkumā. Kaķu palīdzības centrs "Remi" dibināts 2021.gada 12.februārī, bet nolikumā ir prasība par pieredzi dzīvnieku patversmes pakalpojuma sniegšanā no 2020.gada. "Dzīvnieku draugs" līdz šim nav piedalījusies publiskos iepirkumos un, visticamāk, patversme nevarot būt nopietns konkurents.

Izvērtējot iesniegumu, IUB aizliedza Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam bez grozījumu veikšanas turpināt iepirkumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu