Irākā un Sīrijā šomēnes notikuši vairāk nekā 20 uzbrukumi ASV un sabiedroto spēkiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vingris Sīrijā
Jānis Vingris Sīrijā Foto: Jānis Vingris

ASV un sabiedroto spēkiem Irākā un Sīrijā šomēnes 23 reizes uzbrukts ar lidrobotiem un raķetēm, pirmdien paziņojusi augsta ranga ASV amatpersona.

Vašingtona uzbrukumu skaita pieaugumā vaino Irānas atbalstītos spēkus, un pagājušajā nedēļā amerikāņu kara lidmašīnas veica triecienus objektiem Sīrijā, kas, pēc Pentagona teiktā, bija saistīti ar Teherānu.

"No 17.oktobra līdz 30.oktobrim ASV un koalīcijas spēkiem Irākā uzbrukts vismaz 14 atsevišķas reizes, bet Sīrijā - deviņas," norādīja amatpersona.

Uzbrukumos tika izmantoti lidroboti un raķetes, no kuriem liela daļa nesasniedza savus mērķus, pateicoties sabiedroto spēku spēcīgajai aizsardzībai, žurnālistiem sacīja amatpersona.

Kopš piektdienas Sīrijā notikuši trīs uzbrukumi. Mediji ziņo, ka nedēļas nogalē notikuši uzbrukumi ASV karavīriem. Atbildību par tiem uzņēmās grupējums, kas sevi dēvē par "Islāma pretošanos Irākā" un pēdējā laikā ir veicis vairākus uzbrukumus.

Pentagons paziņoja, ka uzbrukumos vieglus ievainojumus guvis 21 amerikāņu karavīrs un viens līgumdarbinieks, kurš miris no sirdsdarbības traucējumiem viltus trauksmes laikā.

Uzbrukumu skaita pieaugums ir saistīts ar karu starp Izraēlu un palestīniešu grupējumu "Hamās", kas sākās 7.oktobrī.

Irākā dien aptuveni 2500 amerikāņu karavīru, bet Sīrijā - aptuveni 900 karavīru, kuri cenšas novērst teroristu grupējuma "Islāma valsts" atdzimšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu