Kadirovs devis rīkojumu šaut uz grautiņu dalībniekiem (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ramzans Kadirovs
Ramzans Kadirovs Foto: Reuters / Scanpix

Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs izteicies, ka cilvēkus, kas Čečenijā vēlēsies sarīkot masu nekārtības nekavējoties jāaiztur, bet tos, kas pretojas aizturēšanai – jānošauj, vēsta Krievijas propagandas aģentūra “RIA Novosti”.

Šādu paziņojumu Kadirovs izteica otrdien notikušajā Čečenijas valdības sēdē.

Kadirovs uzskata, ka šaut vajadzētu uz tiem protestētājiem, kas nereaģē uz gaisā raidītājiem brīdinājuma šāvieniem.

“Ja mums kaut viens cilvēks iesaistīties nesankcionētās nekārtībās, viņš jāaiztur un jāiesēdina. Izdariet trīs brīdinājuma šāvienus gaisā un, ja cilvēks nepakļaujas likuma prasībām, ceturto [šāvienu] raidiet viņam galvā. Vairs neviens neprotestēs. Tā ir mana pavēle,” pavēstīja Kadirovs.

Par kādām tieši “nesankcionētām nekārtībām” Kadirovs runāja, līdz galam nav skaidrs.

Tomēr “RIA Novosti” savā publikācijā atgādina, ka iepriekš Kadirovs paziņoja, ka Čečenijā esot “izdevies novērst provokāciju”, kas līdzīga antisemītiskajiem grautiņiem Mahačkalas lidostā.

Kā ziņots, Čečenijai kaimiņos esošās Dagestānas Republikas galvaspilsētas Mahačkalas lidostā simtiem cilvēku svētdienas vakarā pirms Telavivas reisa ierašanās sarīkoja antisemītisku grautiņu. Lidostu sagrābušie cilvēki izkliedza pret Izraēlu vērstus saukļus un pieprasīja, lai no reģiona tiktu padzīti ebreji.

Grautiņos tika ievainoti vairāk nekā 20 cilvēki un 83 aizturēti.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu