Pēc “Hamās” 7. oktobrī pastrādātajiem zvērīgajiem noziegumiem Izraēlai ir visas tiesības un pamats turpināt ilgstošu militāru kampaņu, kuras mērķis ir likvidēt teroristisko grupējumu. Un izraēlieši, šķiet, ir apņēmušies darīt tieši to.

Tomēr viņiem ir jāņem vērā arī ASV prezidenta Džo Baidena brīdinājumi. Vizītes laikā Telavivā 18. oktobrī Baidens sacīja, ka var saprast izraēliešu dusmas. "Es saprotu, un daudzi amerikāņi saprot," viņš teica. Taču Baidens arī ieteica izraēliešiem nepadoties dusmām. "Pēc 11. septembra notikumiem mēs Amerikas Savienotajās Valstīs bijām sašutuši," viņš teica, "un, lai gan mēs mēģinājām saukt vainīgos pie atbildības un to arī izdarījām, mēs pieļāvām arī kļūdas." Divas dienas vēlāk televīzijas uzrunā Baidens atkārtoja savu aicinājumu Izraēlas valdībai "neļaut dusmām aizmiglot acis".

Kā praksē izskatītos, ja Izraēla sekotu Baidena padomam? Kādas mācības Izraēlas valdībai vajadzētu gūt no stratēģiskajām kļūdām, ko ASV pieļāva pēc 2001. gada 11. septembra teroristu uzbrukumiem?

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X