Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedz slēgt līgumu vienā no iepirkuma daļām par ēdināšanas nodrošināšanu Daugavpils skolās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis slēgt līgumu vienā no iepirkuma daļām par ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu Daugavpils pilsētas izglītības iestādēs, liecina IUB pieņemtais lēmums.

Viens no iepirkuma pretendentiem - SIA "Latgales optima" 25.septembrī iesniedza IUB sūdzību par Daugavpils pilsētas pašvaldības rīkotā iepirkuma 9.daļas (Ēdināšanas pakalpojuma sniegšana Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolai) un 11.daļas (Ēdināšanas pakalpojuma sniegšana Daugavpils Vienības pamatskolai) rezultātiem, jo uzskata, ka uzvarētājs šajās iepirkuma daļās noteikts nepamatoti.

Pēc sūdzības izskatīšanas IUB aizliedzis Daugavpils pilsētas pašvaldībai slēgt iepirkuma līgumu ar iepirkuma 9.daļā noteikto uzvarētāju. Sūdzības ir par neprecīzi aizpildītu aili iepirkuma dokumentos, ko piedāvājuma iesniedzējs precizējis piedāvājuma izskatīšanas gaitā. IUB to novērtēja kā neatbilstošu normatīvajiem aktiem.

Savukārt iepirkuma 11.daļā "Latgales optimas" iesniegumu IUB atzina par nepamatotu.

Iepirkuma par ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu Daugavpils pilsētas izglītības iestādēm kopējā summa pārsniedz 16 miljonus eiro, liecina elektroniskajā iepirkumu sistēmā EIS publicētie dokumenti. Iepirkuma atceltajā daļā iepirkuma summa ir nepilns miljons eiro.

Kā LETA jau rakstīja iepriekš, abās apstrīdētajās iepirkuma daļās pašvaldības Iepirkumu komisija par uzvarētāju atzinusi personu apvienību "Aleks un V Concord Service Group CNC".

Personu apvienība "Aleks un V Concord Service Group CNC" sastāv no trim uzņēmumiem.

SIA "Aleks un V" apgrozījums pērn bija 9,67 miljoni eiro, peļņa 0,55 miljoni eiro, uzņēmums ir trešais lielākais Latvijā nozarē "Kulinārijas izstrādājumi, uzkodas". Patiesie labuma guvēji Anatolijs Polovņuks un Igors Bulatovs.

SIA "Concord Service Group" apgrozījums 2021.gadā bija 7,02 miljoni eiro, peļņa 38 789 eiro. Patiesais labuma guvējs - Lietuvas pilsonis Irmants Norkus.

SIA "CNC" reģistrēts 2022.gadā un "Firmas.lv" nav datu par šī uzņēmuma saimniecisko darbību. Šis uzņēmums pieder diviem augšminētajiem uz pusēm. Patiesie labuma guvēji iepriekš minētie - Lietuvas pilsonis Irmants Norkus, Anatolijs Polovņuks un Igors Bulatovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu